Brock Purdy: Elbuktam, jobb vezérré kell válnom

A San Francisco 49ers QB-je magában keresi a hibát Kansas City Chiefs ellen elveszített Super Bowl után.


38 passzkísérletből 23 sikeres, 255 yard előrehaladás és 1 TD.

Minden erőfeszítése ellenére Brock Purdy, a San Francisco 49ers QB-je nem tudta győzelemre vezetni csapatát az 58. Super Bowlon. A csapatnak 29 évvel a legutóbbi nagydöntőn aratott győzelem után így tovább kell várnia az újabb diadalra.

"Amikor tudod, hogy az ellenfélnek olyan jó a támadósora, mint a Chiefs-nek, élükön Patrick Mahomes-szal, akkor csak egyet tehetsz, minél több touchdownt kell szerezned – fejtegette Brock Purdy a 25–22-re elveszített Super Bowlt követően a sajtónak. – Megvoltak a lehetőségeink, de lábon lőttük magunkat, amikor nem próbálkoztunk több futással. Nem szépítem, nekem is jobb vezérré kell válnom, irányítanom kell a srácokat, hogy mit csináljanak a pályán, mit várok el tőlük, és hogyan kezeljük az akadályokat. A csapatunk erős, képes arra, hogy touchdownokat szerezzen. Elbuktam, mert nem tettem ezt lehetővé."

Az érthetően letört Purdyt játékostársai és edzője ugyanakkor megvédték. Továbbra is bíznak a tehetségében.

"Szerintem kiváló munkát végzett – mondta Purdyról George Kittle, a 49ers tight endje. – Nem néztem vissza a mérkőzést, de a pályán úgy éreztem, hogy nem volt ideges, mindent a szokásainak megfelelően csinált. A labdát mindig oda dobta ahová kell, semmi gond nem volt vele!"

Fotó: Getty Images / Steph Chambers

 

Videók