Harminckét év után ismét bajnok a Dodgers

A Los Angeles-i gárda a meccs közben értesült arról, hogy egyik játékosának pozitív eredményt hozott a koronavírustesztje.


A Los Angeles Dodgers nyerte az észak-amerikai profi baseball-ligát (MLB), miután a nagydöntőben, a World Seriesben 4-2-es összesítéssel jobbnak bizonyult a Tampa Bay Rays együttesénél.

A kaliforniai csapat - amely az elmúlt három szezonban kétszer is kikapott a végjátékban - 32 év után szerzett ismét bajnoki címet.

null

In a year that has been so improbable, the @Dodgers are #CHAMPS. pic.twitter.com/bsiXjhDcWf


A helyi idő szerint kedden rendezett hatodik összecsapáson 3-1-re diadalmaskodott a Dodgers. A finálé az egyik fél negyedik sikeréig tartott.

null

1955195919631965198119882020 pic.twitter.com/6korZE9rHj

 

null

Soak it in, Kersh. pic.twitter.com/4iCK9e0Ow7

Érdekesség, hogy a Los Angeles-i gárda a meccs közben értesült arról, hogy egyik játékosának pozitív eredményt hozott a koronavírustesztje, az érintettet, Justin Turner ekkor cserélték le.

A pandémia miatt rendhagyó szezont rendeztek az MLB-ben is, az alapszakasz csupán 60 meccsből állt, míg a rájátszásba a szokásosnál több gárda jutott be, a párharcokat pedig semleges helyszínen rendezték.

A World Seriesnek a texasi Arlington adott otthont. A döntő legértékesebb játékosa (MVP) a Dodgerst erősítő Corey Seager lett.

Kép: Tom Pennington/Getty Images

Videók