A tömeges fertőzés ellenére szerdán pályára léphet a Miami Marlins

Bár először nagy riadalmat keltett a koronavírus megjelenése a csapatban, a bajnokság első embere bizakodó.


A tömeges fertőzések miatt újabb meccse marad el a Miami Marlinsnak az észak-amerikai profi baseball-ligában (MLB), ám a bajnokság első embere szerint szerdán már ismét a pályán lehet majd az együttes.

A floridai gárdánál a hétvégén derült ki, hogy több mint egy tucat játékos és stábtag kapta el a koronavírust, ezért a csapat - szezonnyitó meccsei helyszínén - Philadelphiában maradt karanténban és elhalasztották hétfőre kiírt hazai találkozóját. Hétfőn este aztán a keddre tervezett mérkőzésére is kiterjesztették a halasztást.

A pozitív esetek riadalmat keltettek a bajnokságon belül, játékososok, edzők, és járványügyi szakemberek is felvetették, hogy veszélyes lehet folytatni a szezont, de az MLB-t irányító Rob Manfred igyekezett mindenkit megnyugtatni és közölte, a bajnokság elindítása előtt minden esetre készítettek forgatókönyvet, így a mostanira is.

"Én nem érzem, hogy ez rémálom lenne. Olyan protokollt dolgoztunk ki, hogy ilyen körülmények között is folytathassuk a bajnokságot. Ezért növeltük a klubok kereteinek létszámát, ezért vannak tartalék keretek" - jelentette ki Manfred, aki úgy véli, szerdán Baltimore-ban már pályára léphet majd a Marlins.

A Miami Baltimore elleni hétfői és keddi mérkőzése mellett a liga a Philadelphia Phillies New York Yankees elleni hétfői találkozóját is elhalasztotta, kedden viszont már megmérkőzhetnek egymással a csapatok, amennyiben a Philliesnél végzett tesztek megfelelő eredményt hoznak. 

Sport365.hu - Tömeges koronavírus-fertőzés miatt elmarad a baseball idénynyitó - Frissítés!

Az ESPN értesülése szerint legalább 14-en kapták el a betegséget, és emiatt el kell halasztani a magyar idő szerint kedd hajnali, Baltimore Orioles elleni hazai idénynyitót. A floridai csapat Philadelphiában játszott a hétvégén háromszor. Vasárnap kellett volna hazautaznia, azonban a fertőzések miatt a játékosok és a stábtagok a szállodában maradtak, és karanténban várják a fejleményeket.

Borítókép: Mitchell Leff/Getty Images

Videók