Washington Capitals: Belső feszültség az újabb bukás miatt

A Washington Capitals tulajdonosa és vezérigazgatója nincs egy hullámhosszon a csapat vezetőedzőjének, Bruce Boudreaunak az ügyében. Az egyik dicséri, míg a másik kritizálja.


A Washington Capitals szurkolói legszívesebben leváltanák a csapat vezetőedzőjét, Bruce Boudreauot. Az ötvenhat esztendős szakember legnagyobb hibája, hogy még nem nyert Stanley-kupát a csapattal, pedig az elmúlt négy éveben mindig a Keleti főcsoport első helyén végzett a fővárosi alakulat. A rájátszásban, azonban rendre megtorpannak a játékosok, az elmúlt négy szezonban például egyetlen egy alkalommal sem jutottak be a főcsoportdöntőbe.

A szurkolók a mostani kiesést nehezen bocsátják meg a csapatnak, ugyanis a rájátszásba az ötödik helyen bejutó Tampa Bay Lightning verte ki őket, nem is akárhogy, hiszen 4-0-ás összesítéssel jutott tovább a floridai alkulat. Az újabb bukás után a szakembert megvédte a klub vezérigazgatója, George McPhee: Elvárom tőle, hogy visszatérjen, ugyanis egy jó edző! Valaki azt mondta róla, hogy nem jó playoffs edző. Szerintem nincs különbség egy alapszakaszbeli és rájátszásbeli vezetőedző között. Vagy jó, vagy rossz! Boudreau, pedig egy kitűnő edző. – mondta McPhee.

Más véleményen van a klub tulajdonosa Ted Leonsis. Kedden egy rádióban arról beszélt, hogy egyáltalán nem biztos Boudreau maradása, ugyanis még nem döntött a vezetőedző sorsáról. Leonsis külön kiemelte a csapat rájátszásban nyújtott teljesítményét, ami a tulaj szerint elfogadhatatlan volt. Caps tulajdonosa napokon belül dönteni fog.

Videók