Szörnyű hír: az egész NHL-szezon elmaradhat!

A Washington Capitals sztárjátékosa, Alekszandr Ovecskin a Sovetsky Sports-nak elmondta, hogy amennyiben a liga nem enged a követeléseiből, akkor az egész 2012/2013-as idény elmaradhat.


Alekszandr Ovecskin pesszimistán nyilatkozott az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban (NHL) uralkodó helyzetről. Mint ismert a múlt héten lejárt a kollektív szerződés az NHL-ben, így a liga kizárta a játékosokat, azaz életbe lépett a lockout: „Ha a liga ragaszkodik az igényeihez, akkor egész évben kizárás lehet. Mi biztosan nem fogunk engedni” – mondta a Washington Capitals csapatkapitánya a Sovetsky Sports-nak.

A huszonhét esztendős szélső a jövőjéről is nyilatkozott: „Ha ez megtörténik, akkor az egész évet a KHL-ben fogom tölteni. Ez a teljes igazság.” – fogalmazott Ovecskin. Korábban már beszámoltunk róla, hogy a kétszeres MVP nevelőegyesületéhez a HC Dinamo Moszkvához szerződött. Érdekesség, hogy Ovecskin a 32-es mezt kapta meg a moszkvai csapatnál, amely címvédőként kezdte meg a KHL 2012/2013-as szezonját.

A kétszeres világbajnoknak a reményeink szerint nem lesz igaza. Sajnos a liga a napokban bejelentette, hogy törölték a szeptemberi előszezon mérkőzéseket. A 2012/2013-as idény elvileg október 11-én kezdőik.

Videók