Pokoli sorozatban az Edmonton

Sorozatban tizedik vereségét szenvedte el az Edmonton Oilers az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).


A kanadai csapat hétfőn a vendég Arizona Coyotes együttesével szemben maradt alul úgy 5-2-re, hogy emberelőnye alatt 58 másodperc alatt két gólt kapott a német Tobias Riedertől. Újonc játékos ilyen gyorsan még nem ütött két emberhátrányos gólt az NHL fennállása alatt.

Az Edmonton ebben az idényben mind a 15 olyan összecsapását elveszítette, amikor nyugati riválisok ellen lépett pályára, míg az Arizonának most szakadt meg három vereségből álló sorozata. A Coyotes sorozatban 16. alkalommal szerzett pontot az Oilersszel szemben.

Az előző idényben döntős New York Rangers 15 nap alatt harmadszor kapott ki a Tampa Bay Lightningtól, amely sorozatban negyedik sikerét könyvelhette el. Ben Bishop - aki a 201 centiméterével az NHL történetének legmagasabb kapusa - pályafutása során mind a nyolc alkalommal nyert a Rangers ellen.
A Tampa újabb győzelmével listavezető, és ugyanannyi pontja van, mint a Montreal Canadiensnek, amely az 54. percben ütött góllal nyert a Colorado Avalanche denveri otthonában.

Nyugaton az Anaheim Ducks az első, miután legyőzte a két sztárját, a cseh David Krejcit és a szlovék Zdeno Charát sérülés miatt nélkülöző Boston Bruinst.

A sereghajtó Columbus Blue Jackets hat vereség után először diadalmaskodott, de ez csupán a második sikere volt az utóbbi 17 fellépéséből.

JÉGKORONG
NHL, eredmények:
New York Rangers-Tampa Bay Lightning 3-6
Columbus Blue Jackets-Florida Panthers 2-1
Colorado Avalanche-Montreal Canadiens 3-4
Edmonton Oilers-Arizona Coyotes 2-5
Anaheim Ducks-Boston Bruins 3-2

Videók