Oshie mesterhármasával nyert a Washington

T.J. Oshie mesterhármasával a Washington Capitals hosszabbítás után 4-3-ra legyőzte a vendég Pittsburgh Penguinst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keleti főcsoport elődöntőjének első összecsapásán.


A hazaiak szereztek vezetést, ám a vendégek fordítottak a második harmadban, azonban még ebben a szakaszban Oshie egyenlített, sőt, az ő második találatával újra a fővárosiaknál volt az előny, majd 3-3 lett. A hosszabbítás tizedik percében Oshie megkerülte a kaput, kísérletét védte a Penguins kapusa, ám ahogy Matt Murray a védés közben visszafelé csúszott, a botoskesztyűjével besodorta a korongot a gólvonal mögé. A sokadik visszajátszásból és a speciális nagyítót használó videóbíró segítségével derült ki, hogy a pakk éppenhogy teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon.

A Washington sztárja, Alekszandt Ovecskin egy gólpasszt jegyzett, míg nagy riválisa, Sidney Crosby nem gyűjtött pontot, ráadásul három Capitals-találatnál is a jégen volt. A legjobb kapus díjra jelölt Braden Holtby 42 védéssel járult hozzá a sikerhez.

Keleti főcsoport, elődöntő, 1. mérkőzés:
Washington Capitals-Pittsburgh Penguins 4-3 - hosszabbítás után

A párharc az egyik csapat negyedik sikeréig tart.

Videók