Őrült ötlet: amatőr játékosok harcolhatnak a Stanley-kupáért!?

A kanadai parlament tagja, Brent Rathgeber egy érdekes ötlettel állt elő. A politikus terve szerint amatőr csapatok küzdenének meg a Stanley-kupáért.


Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban (NHL) uralkodó lockout miatt már a 2012/2013-as idény több mint a felét törölték és jelenleg nagyon távol állnak a felek a megegyezéstől. Egy kanadai ügyvéd/politikus, Brent Rathgeber a fejébe vette, hogy megmenti a szezont és a Stanley-kupát. Nos, a kanadai parlament tagja egy nyilatkozatában elmondta, hogy a megegyezésre nagyon kevés az esély, így amatőr csapatok játszhatnának a NHL bajnoki címéért, azaz a Stanley-kupáért.

Rathgeber tervei szerint csakis kanadai csapatok vehetnének részt a bajnokságban, amely nem csak a 2012/2013-as szezon megmentéséül szolgálna, hanem remek reklámlehetőség lenne a kanadai amatőr ligák számára. Érdekesség, hogy a liga Challenge Cup érájában (1893-1914) sokáig kanadai amatőr csapatok harcolhattak a bajnoki címért.

Érdekesség, hogy a 2004/2005-ös idényben is tettek hasonló javaslatot, sőt akkor egy csoport megpróbálta elvenni az NHL-től a Stanley-kupát! Érdekesség, hogy a csoport azzal érvelt, hogy Kanada hatodik főkormányzójáról elnevezett kupa nem az NHL tulajdonát képezi. Akkor a bíróság az NHL számára hozott kedvezőbb döntést, így az ötlet sosem valósult meg. Minden bizonnyal Rathgeberé sem fog.

Videók