NHL: kétgólos hátrányból felállva nyerte a Kings a döntő első meccsét

Hosszabbítás után a kétgólos hátrányból felálló Los Angeles Kings 3-2-re nyert a vendég New York Rangers ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Stanley Kupa-döntőjének első mérkőzésén.
Nagy lendülettel kezdett a 2012-ben bajnok hazai együttes, ám a nyomás nem hozott gólt. Sőt, egy kiugrás után Pouliot lőtt a jobb felső sarokba. Kisvártatva emberelőnyhöz is jutott a Kings, azonban Hagelin lekorcsolyázta a teljes védelmet, kísérletét Quick védte, de a segíteni igyekvő védőről, Vojnovról bepattant a pakk. Rákapcsolt a Los Angeles, és két perc múlva szépített: Carter centerezését Clifford éles szögből vágta a léc alá.

A második harmadban is inkább a hazaiak irányítottak, és egy szép cselsorozat végén a hátvéd Doughty egyenlített. A folytatásban szinte felborult a pálya, a harmadik játékrészben 20-3-ra nyerte a kapura lövést a Kings. Ekkor a Rangers kapusa, Lundqvist tartotta a lelket a többiekben. A záró percben mégis megnyerhette volna a meccset a New York-i brigád: a szélvész gyors Hagelin emberhátrányban lépett ki, a bal felső sarokra tartó lövését Quick védte bravúrral.

A hosszabbítás ötödik percében a letámadott Girardi elveszítette egyensúlyát, a saját harmadában elveszítette a korongot, majd Williams higgadtan a jobb felső sarokba emelt. Ezzel nyerte meg a finálé nyitó felvonását a Kings.

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc következő felvonását magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezik ugyancsak a kaliforniai metropoliszban.

JÉGKORONG
Stanley Kupa, döntő, 1. mérkőzés:
Los Angeles Kings-New York Rangers 3-2 (1-2, 1-0, 0-0, 1-0), hosszabbítás után
Gól: Clifford 18., Doughty 27., Williams 65., illetve Pouliot 14., Hagelin 16.

 

Videók