NHL: Crosby és Malkin nélkül botladozik a Pittsburgh

Az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) 2011–2012-es szezonjában, még egy percet sem játszott a Pittsburgh Penguins legjobb játékosa, Sidney Crosby, aki január óta inaktív. A kanadai sztár mellett Jevgenyij Malkint is nélkülöznie kell Dan Bylsma vezetőedzőnek.


Komédia! Nincs jobb szó Sidney Crosby ügyében. A Pittsburgh Penguins legjobb játékosa, még január 1–5. között két agyrázkódást is szenvedett. A Washington Capitals elleni Winter Classic mérkőzésen, Dave Steckel, majd pár nappal később a Tampa bay Lightning védője Victor Hedman ütötte meg a huszonhárom esztendős center fejét.

Azóta eltelt közel tíz hónap, de a játékos – pontos – állapotáról továbbra sincs semmi konkrétum. Annyit tudni lehet, hogy a Pens edzésein, már ütközhet, de hogy mikor térhet vissza a jégre, arról senki sem tud semmit mondani. Egy biztos a Pittsburghnél egy örök életre megtanulták, hogy nem érdemes agyrázkódással pályára küldeni egy játékost.

Nos, Crosby sérülése mellett egy másik sztár, Jevgenyij Malkin hiányával is meg kell küzdenie a Pittsburghnek. A huszonöt esztendős center a Pens első két mérkőzésén (Vancouver, Calgary), még pályára lépett (mindkét találkozót megnyerték). Azóta négy összecsapása volt a háromszoros Stanley-kupa győztes alakulatnak, amelyeken Malkin valamivel kevesebb mint 23 percet játszott. A négyből háromszor veszítette a Pens.

Mint kiderült Malkin térde továbbra sem bírja a terhelést. Az orosz center, még február 4-én a Buffalo Sabres elleni mérkőzésen szenvedett súlyos térdsérülést. A győztes (3-2) mérkőzésen Malkin elülső keresztszalag és belső oldalszalag szakadást szenvedett a jobb térdében, emiatt a szezon hátralevő részét kénytelen volt kihagyni. Az ESPN információ szerint hétfőn sem játszhat (Winnipeg Jets) Malkin, aki kihagyta csapata szombati edzését.

Videók