NHL: a Penguins hatot ütött a Capitals-nak

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 16. játéknapján a Pittsburgh Penguins Chris Kunitz vezetésével nyert a Washington Capitals otthonában.


A játéknap egyik legnagyobb mérkőzésén a Pittsburgh Penguins a Washington Capitals otthonába látogatott el. Az első harmadban a Pens-ből Paul Martin és Matt Cooke is eredményes tudott lenni. A vendégek találataira csak Mike Green tudott válaszolni. A második felvonás 5. percében John Carlson révén egalizálta az eredményt a Capitals. A Pittsburgh nem torpant meg, sőt Chris Kunitz duplázni tudott, rajta kívül, még Kris Letang is feliratkozott a góllövők listájára. Az utolsó játékrész 4. minutumában a Washington Mike Ribeiro találatával felzárkózott két gólra. A hazaiak azonban már nem tudtak újabb gólt ütni, míg a Penguins-ből Kunitz a harmadik találatát is megszerezte, így a vendégek 6-3-ra nyerték meg a találkozót.

NHL
16. játéknap
Washington Capitals (2-6-1 5 pont)
1 1 1 3
Pittsburgh Penguins (6-3-0 12 pont)
2 3 1 6
Kulcsjátékosok
Chris Kunitz (Penguins) 3 gól
Mike Ribeiro (Capitals) 1 gól, 1 gólpassz
Jevgenyij Malkin (Penguins) 2 gólpassz

A játéknap kanadai rangadóján a Montreal Canadiens és az Ottawa Senators feszült egymásnak. Az első játékrész 2. percében a ”Szenátorok” Jakob Silfverberg emberelőnyben jegyzett találatával megszerezték a vezetést. A 3. minutumban a hazaiak David Desharnais szezonbeli harmadik góljával kiegyenlítettek. A Canadiens már az első harmadban megfordította az eredményt ugyanis Erik Cole is bevette Craig Anderson kapuját. Az utolsó két felvonásban a Senators próbálkozott többet kapura lövéssel, de több gól már nem született a mérkőzésen, így a Canadiens 2-1-re nyerte meg a találkozót.

NHL
16. játéknap
Montreal Canadiens (6-2-0 12 pont)
2 0 0 2
Ottawa Senators (5-3-1 11 pont)
1 0 0 1
Kulcsjátékosok
Carey Price (Canadiens) 32 védés, 97.0%-os védésihatékonyság
David Desharnais (Canadiens) 1 gól
Erik Cole (Canadiens) 1 gól

Thomas Vanek ezúttal is remekelt a Buffalo Sabres-ben, de a New Yorki alakulat vasárnap vereséget szenvedett a Florida Panthers-től. Az első felvonásban a Sabres-ből Vanek és Cody Hodgson is eredményes tudott lenni, a másik oldalon csak Shawn Matthias iratkozott fel a góllövők listájára. A második harmad elején a Buffalo Alexander Sulzer találatával már 3-1-re vezetett, de a Pantgers George Parros és Peter Mueller góljaival egalizálta az eredményt. Az utolsó játékrész 10. percében Brian Campbell emberelőnyből szerzett találatával a vendégek 4-3-ra győzték le a hazaiakat.

NHL
16. játéknap
Buffalo Sabres (3-5-1 7 pont)
2 1 0 3
Florida Panthers (3-5-0 6 pont)
1 2 1 4
Kulcsjátékosok
Thomas Vanek (Sabres) 1 gól, 2 gólpassz
Brian Campbell (Panthers) 1 gól
Cody Hodgson (Sabres) 1 gól, 2 gólpassz

Az előző négy összecsapását elveszítő New Jersey Devils azzal a szándékkal utazott el a New York Islanders otthonába, hogy megtörtje ezt a rossz sorozatot. Az első két harmadban a hazaiaknak voltak nagyobb helyzeteik, de gólt egyik alakulat sem szerzett. Az utolsó 20 percben feljavult a Devils játéka és háromszor is feltudta törni az Islanders védekezését. A New Jerseyből Steve Bernier duplázni tudott, rajta kívül, még David Clarkson is eredményes tudott lenni, így az ”Ördögök” 3-0-ra nyerték meg a találkozót. A Devils kapusa, Johan Hedberg 22. shutoutját jegyezte az NHL-ben.

NHL
16. játéknap
New York Islanders (4-3-1 9 pont)
0 0 0 0
New Jersey Devils (4-1-3 11 pont)
0 0 3 3
Kulcsjátékosok
Marek Zidlicky (Devils)
Johan Hedberg (Devils) 22 védés, 100%-os védésihatékonyság
Jevgenyij Nabokov (Islanders) 24 védés, 92.3%-os védésihatékonyság

Videók