NHL: a második mérkőzésen is ugyanazt játszotta el a Rangers

A Los Angeles Kings kétszeri hosszabbítás után 5-4-re nyert a vendég New York Rangers ellen a Stanley Kupa döntőjének második mérkőzésén, így 2-0-ra vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.


A győztes találatot a csapatkapitány Dustin Brown szerezte a 91. percben.

A következő felvonást magyar idő szerint kedd hajnalban rendezik New Yorkban.

A 2012-ben bajnok hazai együttes három napja kétgólos hátrányból fordított, és nyert hosszabbítás után.

Az ilyen különbség most az első harmad után is fennállt. A játékrész derekán a playoff egyik legjobb és legponterősebb védője, McDonagh takarásból bombázott Quick kapujába, majd a szünet előtt a norvég Zuccarello úgy volt eredményes közelről, hogy McDonagh távoli lövése éppen az ő testét találta el, és így került elé a pakk.

A fordulást követően Stoll gyorsan szépített egy sakk-matt helyzet után.

A lendület megmaradt, és sokáig közel állt az egyenlítéshez a Los Angeles, ám egy rossz csere miatt emberhátrányba kerültek a hazaiak, és ezt St. Louis büntette, kapáslövése a léc alá vágódott.

Három perccel később szintén emberelőnyben szépített a Kings, Mitchell kísérletét az addig is remeklő Lundqvist kapus nem láthatta, mert olyan sokan álltak előtte.

11 másodperc múlva jött a válasz: a kiállításból visszatért Zuccarello lopott korongot a kapu mögött, középre adását pedig Brassard vágta be.

A harmadik harmad is Los Angeles-i találattal kezdődött, igaz, erősen vitatható körülmények között. King ugyan zavarta a kapust a védésben, ám mivel McDonagh lökdösése miatt nem tudott arrébb korcsolyázni, a bírók megadták a gólt. A svéd hálóőr hevesen reklamált, hiába.

A 48. percben megint a Rangers védője volt az egyik főszereplő: nem tudott felszabadítani, és Gaborik közelről nem kegyelmezett.

A szlovák csatárnak ez volt a 13. gólja a rájátszásban, ezzel vezeti a listát.

Kisvártatva Quick mutatott be egy látványos, spárgázós védést, így maradt a 4-4. Következhetett - akárcsak az előző összecsapáson - a hirtelen halál.

A Rangers kapusvasig is eljutott, majd kimaradt egy hazai és két vendég emberelőny.

Közben azért mindkét oldalon voltak óriási helyzetek. Az ötödik játékrész derekán Brown tette bele az ütőjét a levegőben Mitchell lövésébe, és a pakk védhetetlenül csapódott a hálóba.

Lundqvist 39, Quick 34 védéssel zárt. A legeredményesebb a hazaiak csatára, Williams volt három gólpasszal, ő az első meccsen a győztes gólt ütötte.

Ezzel összesítésben 2-0-ra vezet a Kings, és kedvező helyzetből várhatja a következő két New York-i mérkőzést.

JÉGKORONG
NHL, Stanley Kupa-döntő, 2. mérkőzés:
Los Angeles Kings - New York Rangers 5-4 (kétszeri hosszabbítás után)
A párharc állása 2-0 a Los Angeles javára.

Videók