Hetényit dicséri az NHL-sztárkapusa

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) egyik legjobb kapusa, Pekka Rinne megdicsérte a Nashville Predators magyar játékosát, Hetényi Zoltánt.


A lockout után mindegyik csapat megkezdte a felkészülést az NHL 2012/2013-as szezonjára. A Nashville Predators alapozásán egy magyar jégkorongozó is szerepet kapott. Hetényi Zoltán feladata az volt, hogy segítse a csapat elsőszámú hálóőrének, Pekka Rinnének és annak cseréjének, Chris Masonnak a felkészülését.  Érdekesség, hogy az immáron Ryan Suter nélkül felálló Predators az első játéknapon a Columbus Blue Jackets ellen játszik majd hazai pályán.

Az edzőtábor a tegnapi napon véget ért, így Hetényi visszatér az AHL-ben szereplő Milwaukee Admirals-hoz, amely a Predators farmcsapata: „Van még mit tanulnom, de nagyon élvezem a helyzetem. A srácok rendesek és mindenkivel megtaláltam a közös hangot. Remélhetőleg valamikor az életemben még visszatérhetek ide és játszhatok ezen a szinten.” – mondta a huszonnégy esztendős magyar kapus a Tennesseannek.

Hetényit a Predators kezdő kapusa, Pekka Rinne is megdicsérte. A harmincesztendős finn hálóőr elmondta, hogy az SM-liigából (finn első osztály) ismeri Hetényit, aki remek teljesítményt nyújtott: „Ezen a héten megismerhettem egy kicsit és ő egy nagyon, de nagyon rendes kölyök.” – fejtette ki a véleményét a Tennesseannek a kapus, aki hozzátette, hogy Magyarországról nagyon kevesen jutnak el erre a szintre.

Videók