Elsőként a Washington biztosította helyét a rájátszásban

Hosszabbításban kicsikart győzelmével a Washington Capitals bejutott az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásába.


A listavezető kedden hosszabbításban nyert a vendég Carolina Hurricanes ellen. A győztes gólt a mesterlövészek listáján élen álló orosz Alekszandr Ovecskin ütötte, neki ez volt a 42. találata a szezonban, csapatának pedig az ötvenedik sikere.

Fontos mérkőzést nyert meg a rájátszásért harcoló Philadelphia Flyers a Detroit ellen, így a két csapat között már csak egy pont a különbség az éppen továbbjutó helyen álló Red Wings javára. A Pittsburgh Penguinsben Sidney Crosby sorozatban kilencedik találkozóján szerzett pontot, együttese pedig szétlövésben bizonyult jobbnak a New York Islandersnél.

A sereghajtó Toronto Maple Leafs meglepő győzelmet aratott az élcsoporthoz tartozó Tampa Bay Lightining felett, míg az Ottawa Senators 7.1 másodperccel a vége előtt egyenlített a Minnesota Wild ellen, majd hosszabbításban még a győzelmet is kiharcolta. Két nap alatt a második nyugati rangadót nyerte meg a Los Angeles Kings, amely előbb a címvédő Chicago Blackhawks, majd a Dallas Stars csapatát múlta felül.

Eredmények:
Washington Capitals-Carolina Hurricanes 2-1, hosszabbítás után
Pittsburgh Penguins-New York Islanders 2-1, szétlövés után
Toronto Maple Leafs-Tampa Bay Lightning 4-1
Montreal Canadiens-Florida Panthers 1-4
Ottawa Senators-Minnesota Wild 3-2, hosszabbítás után
Philadelphia Flyers-Detroit Red Wings 4-3
Dallas Stars-Los Angeles Kings 2-5
San Jose Sharks-Boston Bruins 3-2

Videók