Edzés közben szenvedett súlyos sérülést az NHL-sztár

Az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Chicago Blackhawks egyik legjobb játékosa, Patrick Kane edzés közben szenvedett súlyos sérülést. A klub tájékoztatása szerint a szélsőnek eltörött a bal csuklója.


Dr. Michael Terry a Chicago Blackhawks csapatorvosa jelentette be, hogy edzés közben súlyos sérülést szenvedett Patrick Kane. A mindössze huszonkét esztendős szélső a pénteki tréningen érezte, hogy fáj a bal csuklója, ezért megröntgeneztette a sérült testrészét és kiderült eltörött egy csont. Terry elmondta, hogy a fiatal játékos hamarosan kés alá fekszik és 6-8 hetet kell, majd kihagynia.

Érdekesség, hogy a Blackhawks házi gólpassz-királya (46) az április 10-i Detroit Red Wings elleni mérkőzésen szenvedett csuksérülést és erre sérült rá. Kane elismerte, hogy buta dolog volt folytatni az edzést, de nem akart elmaradni a csapattársaktól, ezért nem pihente ki rendesen a sérülést. A felelőtlen döntés vége egy műtét és minimum 6 hetes kihagyás lett.

A súlyos sérülés és a hosszú kihagyás ellenére Kane ott lehet az október 7-i Dallas Stars elleni idénynyitón. A Chicago szeptember 20-án az Edmonton Oilers ellen kezdi meg az előszezont.

Papp Bertalan

Videók