Crosby nélkül is legyőzte Ovecskinéket a címvédő

Túl van szezonbeli első mérkőzésén a címvédő Pittsburgh Penguins, méghozzá az egyik legnagyobb keleti kihívója ellen.


 
A 100. NHL szezon második játéknapján 9 találkozót rendeztek meg, a legnagyobb figyelem pedig egyértelműen az előző szezon győztesére, a Pittsburgh Penguins csapatára irányult. A pingvineknek a legnagyobb sztárjuk, azaz Sidney Crosby nélkül kellett felállniuk, ugyanis az elmúlt napokban agyrázkódást diagnosztizáltak a centernél. A mérkőzés a Stanley kupa győzelmet hirdető lobogó felvonásával indult, ezt az ünnepi és nosztalgikus pillanatot a Washington használta ki, alig egy perc után Burakovsky szerzett gólt.
 
A második harmadban a hazaiaknak Hörnqvist és Malkin góljaival emberelőnyből és egy nagy egyéni hibát követően sikerült megfordítaniuk a találkozó állását. A záró játékrészben csak a Washington talált be, ismét Burakovsky volt eredményes, de csak egy gól esett, így jöhetett a hosszabbítás. A csapatok nem jutottak dűlőre az öt perc alatt, a büntetőknél a Pittsburgh volt élesebb, így övék lett a bónuszpont. Az utolsó büntetőt a Capitals legnagyobb sztárja Alex Ovecskin hagyta ki.
 
Egy nappal az 1/1-es után, az idei draft 1/2-es választottja is bemutatkozott a legnagyobbak között. A finn Patrik Laine a Winnipeg Jets színeiben góllal és gólpasszal debütált, nagyban hozzájárulva ahhoz, hogy csapata 1-4-es hátrány után a hosszabbításban megszerezze a győzelmet. A győztes gólt szintén egy fiatal titán, Mark Scheifele lőtte, így 5-4-re nyert a Jets.
 
A nap legnagyobb teljesítménye viszont egyértelműen a bostoni Brad Machandé volt, aki a Világkupán mutatott szenzációs formáját tartva 2 gólt és 3 gólpasszt rakott a közösbe, így nem is lehetett kérdés a Bruins győzelme a Columbus Blue Jackets otthonában. Marchand a Világkupán gólkirály lett, és a második legtöbb pontot szerezte, most pedig a sérült Bergeron helyett vette vállára a csapatot.
 
Jégkorong, NHL, a második játéknap eredményei:
New York Rangers 5-3 New York Islanders (1-0, 1-0, 3-3)
Columbus Blue Jackets 3-6 Boston Bruins (2-0, 1-3, 0-3)
Buffalo Sabres 1-4 Montréal Canadiens (0-1, 0-1, 1-2)
Florida Panthers 2-1 New Jersey Devils - hosszabbítás után (1-1, 0-0, 0-0, 1-0)
Tampa Bay Lightning 6-4 Detroit Red Wings (0-2, 2-1, 4-1)
Winnipeg Jets 5-4 Carolina Hurricanes h.u. (1-1, 0-2, 3-1, 1-0)
St. Louis Blues 3-2 Minnesota Wild (1-0, 1-1, 1-1)
Pittsburgh Penguins 3-2 Washington Capitals - büntetők után (0-1, 2-0, 0-1, 0-0, 3-2)
Dallas Stars 4-2 Anaheim Ducks (1-1, 1-0, 2-1)
 
Török Bence

Videók