Chicagóban szerzett vezetést a Tampa

A Tampa Bay Lightning 3:11 perccel a vége előtt lőtt Cedric Paquette-góllal 3-2-re legyőzte a házigazda Chicago Blackhawkst, ezzel összesítésben 2-1-re vezet az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Stanley Kupa döntőjében.


 
A Tampa Bay Lightning 3:11 perccel a vége előtt lőtt Cedric Paquette-góllal 3-2-re legyőzte a házigazda Chicago Blackhawkst, ezzel összesítésben 2-1-re vezet az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Stanley Kupa döntőjében.
 
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc következő felvonását magyar idő szerint csütörtök hajnalban rendezik ugyancsak Chicagóban.
 
Az előző mérkőzés hajrájában megsérült elsőszámú Tampa-kapus, Bishop ugyan vállalta a játékot, de minden mozdulatán érződött, nem teljesen egészséges. Bátran kezdtek a vendégek, és a 6. percben egy gyönyörű hosszú indítás után Callahan óriási gólt lőtt a bal felső sarokba. Felpörögött a Chicago is, sorra dolgozta ki a helyzeteket, de még a ziccerek is kimaradtak. Aztán amikor emberelőnybe kerültek a hazaiak, Richards - aki 2004-ben még a Lightninggal nyert Stanley Kupát - lövése talált utat a kapuba. Bishop elől Shaw takarta a kilátást.
 
A második harmad Tampa-kapuvassal kezdődött, és a folytatásban is a vendégek irányították a játékot. A Blackhawks akkor tudott helyzetbe kerülni, amikor a védők eladták a korongot, ám Vermette - az első meccs győztes góljának szerzője - hibázott. Kucserov előtt is adódott lehetőség, de amikor visszatért a büntetőpadról, szólóját Crawford hárította. A szünet előtt újra a hazai kapus pillanatai következtek, és kettős emberhátrány alatt is több bravúros védést mutatott be.
 
Nagy iramban nyitotta a záró játékrészt a 2010-ben és 2013-ban is Stanley Kupa-győztes Blackhawks, és egy Hossa-Saad-akció végén nagyot védett Bishop. Később ugyanez a kettős már összehozta a vezetést: Saad kapásból volt eredményes. Azonban 13 másodperc múlva jött az egyenlítés, Palat közelről kotorta be a lecsorgó pakkot.
 
A hajrában, 3:11 perccel a vége előtt a védő Hedman vitte fel a korongot, lövéscsel után Paquette-nek passzolt, aki kapásból betalált.
 
Stanley Kupa, döntő, 3. mérkőzés:
Chicago Blackhawks-Tampa Bay Lightning 2-3 (1-1, 0-0, 1-2)
gól: Richards (15.), Saad (45.), illetve Callahan (6.), Palat (45.), Paquette (57.)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-1 a Tampa javára.

Videók