Az NHL Top 5 átigazolásai: Iginlától Lecavalier-ig

Magyar idő szerint szerda hajnalban elrajtol az NHL 2013-14-es szezonja, ennek apropóján megnéztük, hogy kik voltak a nyári holtszezon legnagyobb igazolásai az észak-amerikai jégkorong ligán belül.


Elérkezett a legvérmesebb jégkorong rajongók nagy napja, szerda hajnalban bedobják a korongot az NHL alapszakaszának nyitómérkőzésén a legnagyobb kanadai rangadón, ahol a Toronto Maple Leafs néz farkasszemet a Montréal Canadiens csapatával szemben.

Ennek apropóján összeállítottunk egy listát arról, hogy véleményünk szerint kik voltak az észak-amerikai jégkorong bajnokság holtszezonjának legnagyobb fogásai.

Vincent Lecavalier, Tampa Bay Lightning - Philadelphia Flyers

A nyár egyik legnagyobb fogásának véljük a Tampa Bay centerének Pennsylvaniába költözését. Nem tudjuk elképzelni se, hogyan fognak kinézni a villámok a kapitány nélkül, hiszen a kanadai játékos szinte arcává vált a floridai csapatnak. Még a nyár elején, 22,5 millió dollárért írt alá a Philadelphia Flyershez, ahová 5 évre szól a szerződése.

Daniel Alfredsson, Ottawa Senators - Detroit Red Wings

Lecavalier mellett egy másik olyan játékos is csapatot váltott, amelyet nélküle nem tudunk elképzelni. Daniel Alfredsson is hasonló mód összeolvadt a kanadai főváros jégkorongcsapatával, ám elérkezett a váltás a 40 éves jobbszélső számára, elhagyta az Ottawa Senatorst. Új csapatánál, a Detroit Red Wings-nél legalább otthon érezheti magát a svéd légiónak is köszönhetően, amely érkezésével bomba erőssé vált, hivatalosan is bejelentkezve a Stanley kupáért. Alfredsson egy évre költözik a hokivárosba, ahol 5,5 millió dollárért húzza fel magára a piros-fehér mezt.

Mihail Grabovszkij, Toronto Maple Leafs - Washington Capitals

Hasonló mód egy megszokott arc hagyta el azt a csapatot, amelynek mezében évekig korcsolyázott. A 29 éves NDK-ban született, de fehérorosz nemzetiségű center 2008 után hagyja el a torontói juharleveleseket, hogy az Egyesült Államok fővárosába költözve egykori Dinamo Moszkvás csapattársa, Alekszandr Ovecskin mellett harcolhasson. Az üzlet egy évre szól, ami alatt a játékos 3 millió dolláros fizetést kap.

Jarome Iginla, Pittsburgh Penguins - Boston Bruins

A 36 éves jobbszélső az NHL tavalyi lockoutja után döntött úgy, hogy elhagyja a Calgary Flames csapatát, ahonnan évekig ismerhettük, majd a Pittsburgh Penguins ajánlatát fogadta el. A pennsylvaniai csapattal az NHL keleti főcsoportjában döntőt játszhatott, de ott csúfos vereséget szenvedtek új csapatától, a Boston Bruinstól. Talán ez volt a döntő? Ki tudja, de a játékjoga egy évre a bocsokhoz kerül ahonnan 6 millió dollár érkezik bankszámlájára.

Járomir Jágr, Boston Bruins - New Jersey Devils

Nyáron felbontotta szerződését az ördögök egyik legjobb játékosa, Ilja Kovalcsuk, majd haza igazolt Szentpétervárra. Gyorsan léptek pótlását illetően, ugyanis a jégkorong nagyöregjét, a cseh Járomir Jágrt szerződtették erre az idényre. A 41 éves támadó az előző szezonban még a Boston színeiben a Stanley kupáért küzdött a Chicago ellen, nagy valószínűséggel East Rutherfordban is hasonlóak lesznek a céljai. Szerződése neki is egy évre szól, ami alatt 4 millió dollárt kap csapatától.

Videók