Galéria - Keleti szépség tollasütővel

Saina Nehwal jelenleg a világ egyik legjobb tollaslabdázónője. Az indiai lány volt már második is a világranglistán. A pálya mellett pedig a kifutón is megállja a helyét.


Saina Nehwal jelenleg negyedik az egyéni világranglistán. Ő az első indiai nő, aki az egyéni torna negyeddöntőjébe jutott az olimpián és ő volt az első indiai, aki megnyerte a tollaslabdázók junior világbajnokságát és nála jobb helyezést még nem ért el indiai nő a világranglistán. Történelmet írt 2009-be is, amikor hazájából elsőként megnyert egy Super Series tornát - az Inodnesian Open döntőjében legyőzte a világelső kínai Wang Lint. A Super Series a tollaslabdázásban olyan, mint teniszben a Grand Slam.

Saina 1990-ben született, nyolc éves koráig karatézott, ezt követően tért át a tollaslabdázásra. Minden nap hajnali négy órakor kelt, édesapja robogóval elvitte a 25 km-re lévő stadionba edzésre, majd a kétórás edzés után az iskolába. A fiatal tehetséggel 12 éves korában kötött szponzori szerződést a Yonex sportszergyártó cég és ettől kezdve anyagi biztonságban építhette a karrierjét. Korábban középosztálybelinek számító édesapja, Dr. Harvir Singh áldozatos munkája tette lehetőve számára a sportolást. A tollaslabdázás egyébként családi hagyomány, édesapja és édesanyja is  bajnok volt a szülővárosának, Hisarnak otthont adó Hariana államban.

Saina alacsony termete ellenére csinos nő, amiről GALÉRIÁNKBAN meggyőződhet.

Sport365Lexikon - Saina Nehwal

Születési idő: 1990. március 17.
Születési hely: Hisar, Hariana állam, India
Magassága: 165 cm
Súly: 60 kg
jobbkezes
Edzője: Atik Jauhari
Jelenlegi egyéni világranglista helyezése: 2 (2011. április 26.)
Legjobb világranglista helyezése: 4 (2010. december 2.)
Tornagyőzelmei
2008 - Chinese Taipei Open Grand Prix
2009 - Indonesia Super Series 2009
2010 - Singapore Super Series, Indonesia Super Series, Hong Kong Super Series, India Open Grand Prix, Brit Nemzetközösségi Játékok-győztes
2011 - Swiss Open Grand Prix

2010 - Brit Nemzetközösségi Játékok győzelem végjátéka

Videók