Nemzetközi labdarúgás

6 éves Gareth Bale fantasztikus szólógólja – Videó

Gareth Bale karrierje a Real Madridnál nem éppen úgy alakult, ahogy azt előzetesen eltervezte. A szebb napokat is megélt copfos támadó napra pontosan hat éve győztes gólt szerzett a Barcelona ellen a Király-kupa döntőjében.

Eleinte kulcsszerepet játszott az elmúlt évek sikereiben, ám a klub legdrágább igazolásának mellékszereplővé vált a Bernabeuban az utóbbi időben. Bale-nek ugyan 2022 nyaráig szóló szerződése van, a Real viszont nem marasztalja, így aligha elképzelhető, hogy maradna a klubnál. Ráadásul a hírek szerint menthetetlenül megromlott a kapcsolata a szurkolókkal és a csapattársakkal.

A huzamosabb ideje mutatott rossz formája és a sérülések miatt a vezetőség bizalma megingott a walesi támadóban, ám nem szabad elfelejteni, milyen teljesítményre volt képes azt követően, hogy Londonból Madridba tette át székhelyét. Bale-t 2013 nyarán szerződtette a Real, akkoriban rekordot jelentő 100 millió eurós összegért. Az első szezonjában lenyűgözően játszott, ráadásul megnyerve a spanyol Király-kupát és a Bajnokok Ligáját is a csapattal.

A walesi mindkét sorozat fináléjában betalált, a Barcelona elleni gólja pedig azóta legendássá vált.

A 85. percben, 1-1-es állásnál Bale jelét sem mutatta a fáradtságnak és olyan sprintet levágott a félpályától a kapuig, hogy a szegény Marc Bartra csak bottal üthette a nyomát. A szélső a rövid sarkot szellősen fogó Pinto mellett lőtt a kapuba, ezzel a Real Madrid elhódította a kupát.

Classic Football Shirts on Twitter

Gareth Bale scored that goal vs Barcelona in the Copa del Rey Final on this day 2014 Unbelievable pace! https://t.co/2rsXDslPEz

Forrás: givemesport

Kép: Denis Doyle/Getty Images