Ovecskin az NHL történetének legjobb gólszerzője

Az orosz csapatkapitány a szavazatok több mint felét megszerezte.


Alekszandr Ovecskin, a Washington Capitals orosz csapatkapitánya lett az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) történetének legjobb gólszerzője az NBC tévétársaság szervezte közönségszavazás végeredménye szerint.

A szurkolók szavazatainak 55 százalékával nyert a 34 éves kiválóság hamisítatlan hokilegendák sorát, így Mark Messier-t, Wayne Gretzkyt és Brett Hullt is maga mögé utasítva.

A versenyt rájátszásos rendszerben bonyolították le úgy, hogy a 16 hokist nyolc párra osztották, s a szurkolók választása alapján jutott tovább a győztes. Ovecskin a szavazás legvégén, a "döntőben" a Pittsburgh Penguins korábbi kanadai klasszisával, Mario Lemieux-vel szemben diadalmaskodott.

Ovecskin a 2019/20-as - időközben a koronavírus-világjárvány miatt felfüggesztett - szezonban 68 mérkőzésen 67 pontot gyűjtött (48 gól plusz 19 gólpassz), karrierje egészét tekintve pedig immár 706 gólnál jár, amivel a nyolcadik az NHL örökranglistáján. Az abszolút lajstrom élén Gretzky áll 894 találattal, Ovecskin előtt közvetlenül pedig Mike Gartner a hetedik 708 góllal. 

Borítókép: Jared Silber/NHLI via Getty Images

Videók