Visszatér az NFL-be Rob Gronkowski

Tom Bradyt követi a Tampa Bay együtteséhez.


Egy évvel visszavonulása után visszatér a tengerentúli amerikaifutball-ligába (NFL) Rob Gronkowski, de nem eddigi csapata, a New England Patriots színeiben folytatja, hanem követi korábbi irányítóját, Tom Bradyt a Tampa Bay Buccaneers együtteséhez.

A tight end poszton szereplő játékos kedden közölte, hogy ismét játszana, de csakis a hatszoros bajnok Bradyvel, aki húsz év után márciusban hagyta el a Hazafiakat. Gronkowskinak visszavonulásakor még egy év volt hátra a szerződéséből, így a két klubnak meg kellett állapodnia egymással, de a bostoniak nem gördítettek akadályt a háromszoros bajnok távozása elé, mindössze egy negyedik körös választási jogot kértek a floridaiaktól, akik még egy hetedik körös választási jogot is kaptak. Brady és Gronkowski kilenc évet töltött együtt a New Englandnél.

Gronkowskit minden idők egyik legjobbjának tartják számon saját posztján.

A négy idényben a liga álomcsapatába (All Pro) beválasztott amerikaifutballista 198 centis magasságához és 122 kg-os testtömegéhez képest kiemelkedő ügyességgel rendelkezik.

Az alapszakaszban 115 mérkőzésen összesen 7860 yardot és 79 td-t szerzett, ehhez a rájátszásokban 16 találkozón 1163 yardot és 12 td-t tett hozzá. Összesen 16 NFL-rekord fűződik a nevéhez, többek között ő az egyetlen tight end, aki 3 szezonban is 10 touchdown és 1000 elkapott yard fölé jutott. Beválasztották a százéves NFL centenáriumi álomcsapatába is.

A 30 éves játékos az egyéves szünetében kipróbálta magát a világ legnagyobb pankrációs szervezeténél (WWE), ahol nemrég megnyert egy kisebb címet, amit jelenleg is birtokol.

Borítókép: Maddie Meyer/Getty Images

Videók