Októberben sincs késő elkezdeni a szezont az NFL-ben

Alternatív mérkőzésnaptárral is készül a liga.


Ugyan a szokásos, szeptember eleji rajtra számít, a járványhelyzet miatt alternatív mérkőzésnaptárral is készül az észak-amerikai amerikaifutball-liga (NFL) vezetősége.

Sajtóértesülés szerint az NFL B-tervében október 15-i kezdés, és három héttel eltolt Super Bowl szerepel. A nagydöntőnek otthont adó Tampa Bay sportbizottságának vezetője, Rob Higgins azt mondta, jelenleg az eredeti, február 7-i dátumra koncentrálnak.

A liga elképzelése szerint amennyiben a pandémia miatt nem tudják tartani a szeptemberi indulást, úgy az eredetileg már hatodik játékhétnek tervezett napokon indulhat a bajnokság. Ebben az esetben a csapatoknak nem lenne az alapszakaszban pihenőhete, elmaradna az All Star-gálának számító Pro Bowl, így lehetséges lenne február 28-án megrendezni a döntőt.

A riport megjegyzi, az NFL igyekszik bebiztosítani magát, és az összes februári vasárnapról tárgyal a floridai várossal.

A liga a tervek szerint május 9-én hozza nyilvánosságra a következő szezon menetrendjét, amelyben vélhetően lesz majd mozgástér a változtatásokra.

Borítókép: GettyImages
 

Videók