A Jaguars lesz az első, aki két alapszakasz meccset is Londonban játszik

2013 óta mindig játszik egy meccset Londonban a floridai csapat.


A Jacksonville Jaguars első csapatként két találkozóját is Londonban játssza le a tengerentúli amerikaifutball-liga (NFL) idei szezonjában.

Az NFL 2007 óta rendez alapszakasz-mérkőzéseket a brit fővárosban, de arra még nem volt példa, hogy egy klub egy idényben kétszer is pályára lépjen az Egyesült Államokon kívül.

Ebben az évben négy meccsre Londonban és egyre Mexikóvárosban kerül sor. Az európai összecsapások közül kettőt a Tottenham Hotspur stadionjában, kettőt pedig a Wembleyben rendeznek, ez utóbbiaknak lesz pályaválasztó együttese a floridai klub.

Eddig a Londonban pályára lépő gárdák a következő héten mindig szabadnaposak voltak. Ez két európai meccs esetén már azért nem megoldható, mert a 17 hetes alapszakaszban minden csapat csak egyszer szabadnapos, így idén a Jacksonville két egymást követő héten szerepel Londonban, s a második után lesz pihenőn.


A 2013 óta minden évben egy hazai találkozóját Londonban megrendező Jaguars azt is bejelentette, hogy a Houston Texans, az Indianapolis Colts, a Tennessee Titans, a Cleveland Browns, a Detroit Lions és a Miami Dolphins hatosból kerül majd ki a csapat két londoni ellenfele. 

Borítókép: David Rosenblum/Icon Sportswire via Getty Images

Videók