Nemes gesztus: Posztumusz felvették Kobe Bryant kislányát a WNBA-be

A balesetben elhunyt másik két kislányt is beválasztották a tagok közé.


Az észak-amerikai profi női kosárlabda-bajnokság (WNBA) helyi idő szerint pénteki játékosbörzéjén (draft) posztumusz felvették a ligába Kobe Bryant kislányát, Giannát (Gigit).

Rajta kívül Payton Chestert és Alyssa Altobellit is a WNBA tagjai közé választották. A két - Giannához hasonlóan - 13 éves lány ugyancsak életét vesztette abban a januári helikopter-balesetben, amelyben a Los Angeles Lakers korábbi legendás játékosa, Kobe Bryant is elhunyt. A három gyerek mindegyike utánpótlás-bajnokságban kosarazott.

Bryant özvegye videoüzenetében köszönetet mondott a gesztusért, és úgy fogalmazott: lányának valóra vált volna ezzel az álma.

"Minden idők egyik legnagyobb sportolója akart lenni, pontosan úgy, mint az édesapja" - mondta Vanessa Bryant.


Az eseményen egyúttal bejelentették a "Kobe és Gigi Bryant pártfogói díj" megalapítását - az elismerést a jövőben azon személyek vagy csoportok kaphatják meg, akik, illetve amelyek sokat tesznek a leány-kosárlabdaért.

A WNBA draftját eredetileg New Yorkban tartották volna, de a koronavírus-járvány miatt online rendezték meg. A legelőkelőbb helyen Sabrina Ionescu kelt el, őt a New York Liberty választotta ki.

A kiírás szerint május 15-én kezdődne a szezon, a rajtot azonban bizonytalan időre elhalasztották. 

Borítókép: Allen Berezovsky/Getty Images

Videók