Megvannak a csapatok az All Star-gálára

Mindkét csapatkapitány bivalyerős gárdát hozott össze.


A két csapatkapitány, LeBron James és Jannisz Antetokunmpo kiválasztotta csapattársait az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) jövő vasárnap Chicagóban sorra kerülő All Star-gálájára.

A 17. gálamérkőzésére készülő James elsőként a Los Angeles Lakersben szereplő csapattársát, Anthony Davist választotta a drafton, a kezdői közé pedig megszerezte még a városi rivális Clippers sztárját, az előző idényben még a Toronto Raptorsszal bajnok - és a döntőben MVP - Kawhi Leonardot és a Los Angeles-i születésű James Hardent (Houston Rockets). A sorból egyedüliként a Dallas Mavericks 20 éves szlovén légiósa, Luka Doncic "lóg ki".

A túloldalon az előző idény legértékesebb játékosa, a görög Antetokunmpo igazi nemzetközi csapatot hozott össze, ugyanis a kezdő ötösébe bekerült két kameruni, Joel Embiid (Philadelphia 76ers) és Pascal Siakam (Toronto Raptors), valamint az amerikaiak közül Kemba Walker (Boston Celtics) és Trae Young (Atlanta Hawks)


A gálán több változtatás is életbe lép a január 26-án elhunyt Lakers-legenda, Kobe Bryant emlékére. Az első három negyed elején rendre nulláról indulnak a csapatok, és az egyes játékrészekben mini jótékonysági meccseket vívnak egymással.

A negyedik, időmérés nélküli negyedben aztán kiírják az állást az addig dobott pontok alapján, majd a vezető csapat eredményéhez hozzáadnak 24-et - Kobe Bryant mezszámát. Az így kapott szám lesz a cél a két csapat számára: amelyik előbb eléri, az nyeri meg a mérkőzést.

Borítókép: Nathaniel S. Butler/NBAE via Getty Images

Videók