LeBron James Gianna Bryantre emlékezik

Egykori csapattársa kislányának a mezszámában játszik majd.


LeBron James 2-es mezben lép pályára a Kobe Bryant helikopter-balesetében szintén elhunyt Gianna Bryant emlékére az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) All Star-gáláján.

"A visszavonulása óta eltelt három év volt szerintem a legboldogabb Kobe életében, mert a családjával, a lányaival lehetett" - jelentette ki a háromszoros bajnok, akinek ugyancsak van egy ötéves lánya.

A 13 évesen meghalt Gianna Bryant 2-es trikóban játszott korosztályos csapatában.


Gigi a kettes mezben játszott.

Fotó: Maddie Meyer/Getty Images

A Chicagóban február 16-án sorra kerülő gálán több változtatás is életbe lép a január 26-án elhunyt Kobe Bryant emlékére. Az első három negyed elején rendre nulláról indulnak a csapatok, és az egyes játékrészekben mini jótékonysági meccseket vívnak egymással. A negyedik, időmérés nélküli negyedben aztán kiírják az állást az addig dobott pontok alapján, majd a vezető csapat eredményéhez hozzáadnak 24-et - Kobe Bryant mezszámát.

Az így kapott szám lesz a cél a két csapat számára: amelyik előbb eléri, az nyeri meg a mérkőzést.

A mások mellett Kobe Bryantet és egyik lányát is szállító helikopter Los Angeles közelében zuhant le. A fedélzeten kilencen tartózkodtak, a pilóta és nyolc utas, a tragédiát senki sem élte túl.

A 41 évesen elhunyt Bryant a 2008-as, pekingi és a 2012-es, londoni olimpián aranyérmet nyert, emellett ötszörös bajnok volt az NBA-ben, és kétszer a döntő, egyszer pedig az alapszakasz legjobbjává választották.

Sport365.hu - Kobe Bryant mezszámával emlékezett az NBA játékos

A Boston Celtics az idei szezonban harmadik csapatként tudott nyerni a Miami Heat otthonában az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) keddi játéknapján. A floridai csapat ezzel 21/3-ra rontotta hazai győzelmi mérlegét. A ligaelső Milwaukee főként Khris Middleton 51 pontjával verte meg a Washingtont, a Bucks 88 pontot szórt az első félidőben, ami minden idők második legjobb teljesítménye a Houston 2017 novemberében szerzett 90 pontja után.

Borítókép: Jesse D. Garrabrant/NBAE via Getty Images
 

 

Videók