Az All Star-gálán is Kobe Bryant emléke előtt adóznak

A mérkőzés több ponton is eltér majd az eddig megszokottól.


Az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) változtatásokat léptet életbe az All Star-gálán a vasárnap helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryant emlékére.

Az NBA csütörtöki közleménye szerint az első három negyed elején rendre nulláról indulnak a csapatok, és az egyes játékrészekben mini jótékonysági meccseket vívnak egymással.

A negyedik, időmérés nélküli negyedben aztán kiírják az állást az addig dobott pontok alapján, majd a vezető csapat eredményéhez hozzáadnak 24-et - Kobe Bryant mezszámát. Az így kapott szám lesz a cél a két csapat számára: amelyik előbb eléri, az nyeri meg a gálamérkőzést.

Az All Star-gála február 16-án lesz Chicagóban.


Világszerte megemlékeznek az elhunyt kosárlabdázóról.

A mások mellett Kobe Bryantet és egyik lányát is szállító helikopter Los Angeles közelében zuhant le vasárnap. A fedélzeten kilencen tartózkodtak, a pilóta és nyolc utas, a tragédiát senki sem élte túl. A 41 évesen elhunyt Bryant a 2008-as, pekingi és a 2012-es, londoni olimpián aranyérmet nyert, emellett ötszörös bajnok volt az NBA-ben, és kétszer a döntő, egyszer pedig az alapszakasz legjobbjává választották.

Borítókép: Andy Marlin/NHLI via Getty Images

Sport365.hu - Megköszönte a részvétnyilvánításokat Kobe Bryant özvegye

Vanessa Bryant, a vasárnap tragikus körülmények között elhunyt Kobe Bryant özvegye köszönetet mondott a részvétnyilvánításokért, egyúttal bejelentette egy alapítvány létrehozását. A 37 éves korábbi modell - aki áprilisban ünnepelte volna 19. házassági évfordulóját a korábbi sztár kosárlabdázóval - közösségi oldalán mondott köszönetet "az emberek millióinak", akik támogatásukról és szeretetükről biztosították őket ezekben a nehéz napokban, illetve megköszönt minden imát, amit a családjáért mondtak.

Videók