All Star-hétvége: Derrick Jones Jr. a zsákolóbajnok

A leglátványosabb számban a Miami Heat játékosa nyert.


Az egyéni versenyszámokkal folytatódott szombaton Chicagóban az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) All Star-hétvégéje.

A leglátványosabb számot, azaz a zsákolóversenyt, Derrick Jones Jr., a Miami Heat játékosa nyerte, aki a döntőben egyetlen ponttal előzte meg összesítésben Aaron Gordont az Orlando Magicból. Utóbbinak - aki 2016-ban is második lett - az sem segített, hogy a liga legmagasabb emberét, a 226 centiméteres Tacko Fallt átugorva mutatott be egy zsákolást.

Derrick Jones Jr. zsákolása:

Derrick Jones Jr. WINS #ATTSlamDunk | 2020 NBA All-Star

Check out the best of Derrick Jones Jr. on his way to winning the #ATTSlamDunk Contest! Subscribe to the NBA: https://on.nba.com/2JX5gSN Full Game Highlights Playlist: https://on.nba.com/2rjGMge For news, stories, highlights and more, go to our official website at https://nba_webonly.app.link/nbasite Get NBA LEAGUE PASS: https://nba.app.link/nbaleaguepass5


A hárompontos dobó versenyt Buddy Hield nyerte a Sacramento Kingsből, míg az ügyességi vetélkedőben - amelyben labdavezetés, passzolás és dobás is van - Bam Adebayo (Miami Heat) diadalmaskodott.

Az All Star-hétvégét vasárnap LeBron James és Jannisz Antetokunmpo csapatainak gálamérkőzése zárja.


A gálán több változtatás is életbe lép a január 26-án elhunyt Lakers-legenda, Kobe Bryant emlékére. Az első három negyed elején rendre nulláról indulnak a csapatok, és az egyes játékrészekben mini jótékonysági meccseket vívnak egymással. A negyedik, időmérés nélküli negyedben aztán kiírják az állást az addig dobott pontok alapján, majd a vezető csapat eredményéhez hozzáadnak 24-et - Kobe Bryant mezszámát. Az így kapott szám lesz a cél a két csapat számára: amelyik előbb eléri, az nyeri meg a mérkőzést. 

 

Borítókép: Ivan Shum - Clicks Images/Getty Images

Videók