Aki a szívét adta a kosárlabdának

Kobe Bryant neve összeforrt a kosrálabdázással. Emberek ezrei szerettek bele a Lakersbe miatta, filmjét látva pedig azok is megkedvelték a sportot, akik előtte még egy mérkőzést se láttak.


Kobe Bryant nem csak a pályán alkotott maradandót, Oscar-díjas filmjével millióknak mutatta meg, milyen az, amikor a sport szenvedéllyé válik.

A Fekete Mamba 2015-ös visszavonulásakor szívhez szóló versében jelentette be, már nem tér vissza a pályára. Ebből a pár sorból aztán animációs rövidfilmet készített, amelyért 2018-ban Oscarral díjazták.

A Dear Basketball!, azaz a Kedves Kosárlabda! című mű négy percéből kiderül, hogyan lesz a rongylabdát dobáló kissrácból ünnepelt világsztár. Valamint átélhetjük azt is, milyen amikor az egykori hős alázattal veszi tudomásul az idő múlását és a természet törvényeit.

"Dear Basketball" by Kobe Bryant (1978-2020)

A short film by Kobe Bryant, music by John Williams, directed by Glen Keane. This short film is about Kobe's love letter to basketball. "You asked for my hustle, I gave you my heart" - KB


Kedves kosárlabda!

 

"Te azt kérted, hogy adjak bele mindent, én pedig neked adtam a szívem"

Ezek a sorok valószínűleg örökre a fülünkben lüktetnek majd, ha a kosárlabdára gondolunk, s közben szemünk előtt lepörögnek Kobe mozdulatai.

Kobe Bryant's TOP 40 Plays of His NBA Career!

Dunks, Game Winners, and Crazy Moves! It's Kobe Bryant's Top 40 Plays on his 40th birthday! Subscribe to the NBA: http://bit.ly/2rCglzY For news, stories, highlights and more, go to our official website at http://www.nba.com Get NBA LEAGUE PASS: http://www.nba.com/leaguepass

 

 

Borítókép: Harry How/Getty Images

 

Videók