Letarolták a címvédő Toronto Raptorst hazai pályán

Idegenben is nyerni tudott a Los Angeles Clippers az NBA szerdai játéknapján.


 A címvédő Toronto Raptors 112-92-re kikapott a vendég Los Angeles Clipperstől az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) szerdai játéknapján.

Kawhi Leonard, aki az előző szezonban a döntő legértékesebb játékosaként (MVP) története első bajnoki címére vezette a Torontót, de nyáron a Clippershez igazolt, a találkozót megelőzően vehette át a bajnoki címért járó gyűrűt. A ceremónia részeként a 28 éves kosaras egyéves torontói pályafutásáról mutattak be egy összeállítást, majd a közönség tapsvihara mellett kapta meg az elismerést.

Az összecsapáson a kanadai együttes csak az első negyedben játszott jól, a folytatásban a rivális akarata érvényesült. A torontói Pascal Siakam 24 ponttal volt a mezőny legeredményesebbje, ám a nyugati főcsoport második helyén álló Clippersből heten is elérték a tízpontos határt, Leonard 23 ponttal zárt.

A Houston Rockets annak ellenére tudott 116-110-re diadalmaskodni Clevelandben, hogy a hazaiaknak volt egy 24-0-s sorozatuk a második félidőben. A vendégektől James Harden 55 pontot szórt, közte karriercsúcsot jelentő tíz hárompontossal. Ebben az idényben már negyedik alkalommal lépte át a félszázas határt. A Cavaliers megszakítás nélkül nyolcadik alkalommal kapott ki.

A Milwaukee Bucks sorozatban a 16. sikerét aratta, amely a klub történetének második leghosszabb szériája. A rekordot az 1970/71-es szezon bajnokcsapat tartja egymást követő 20 sikerrel. A gárda úgy győzte le otthon a New Orleans Pelicans csapatát, hogy először az idényben nem lépett pályára az előző szezon legértékesebb játékosának (MVP) választott Jannisz Antetokunmpo.

A Bucksszal holtversenyben 22/3-as mérleggel vezeti a ligát a Los Angeles Lakers, amely ezúttal az Orlando Magic vendégeként diadalmaskodott. A kaliforniaiaknál LeBron James 25 ponttal, 11 lepattanóval és 10 gólpasszal szezonbeli hatodik tripla duplájával (három statisztikai mutatóban kétszámjegyű eredmény) segítette csapatát, amely a legutóbb 14 találkozójából 13-at nyert meg.

A Raptors Clippers mérkőzés összefoglalója:

 

A Houston Rockets annak ellenére tudott 116-110-re diadalmaskodni Clevelandben, hogy a hazaiaknak volt egy 24-0-s sorozatuk a második félidőben. A vendégektől James Harden 55 pontot szórt. A Cavaliers megszakítás nélkül nyolcadik alkalommal kapott ki.

Eredmények:
Cleveland Cavaliers-Houston Rockets 110-116
Indiana Pacers-Boston Celtics 122-117
Orlando Magic-Los Angeles Lakers 87-96
Toronto Raptors-Los Angeles Clippers 92-112
Brooklyn Nets-Charlotte Hornets 108-113
Chicago Bulls-Atlanta Hawks 136-102
Minnesota Timberwolves-Utah Jazz 116-127
később:
Phoenix Suns-Memphis Grizzlies
Milwaukee Bucks-New Orleans Pelicans
Sacramento Kings-Oklahoma City Thunder
Golden State Warriors-New York Knicks 

Borítókép: Vaughn Ridley/Getty Images

Videók