Visszavágott az Edmonton a Vancouver csapatának

A harmadik harmad elején Leon Draisaitl gólja döntötte el a mérkőzést.


 

Két napon belül másodszor találkozott egymással az Edmonton és a Vancouver az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL), és vasárnap is a vendég csapat győzött.

 

Egy nappal korábban, Edmontonban a Vancouver játszott eredményesebben, a legutóbbi játéknapon viszont, utóbbi csapat otthonában a nyugati főcsoport második helyén álló Oilers.

A mérkőzést Leon Draisaitl döntötte el a harmadik harmad elején, amikor a második - emberelőnyös - gólját szerezve 3-2-re módosította az állást, illetve, mint később kiderült, beállította a végeredményt. A kapus Mikko Koskinen 30 védéssel, Connor McDavid pedig két gólpasszal járult hozzá a sikerhez.

Draisaitl és McDavid is elérte már az 50 pontot, ami nem mindennapi teljesítmény, legutóbb ugyanis az 1984/85-ös idényben fordult elő, hogy a 30. mérkőzés előtt két Oilers-játékos - akkor Wayne Gretzky és Jari Kurri - ilyen eredményes volt.

A mérkőzés összefoglaló videója:

A Minnesota szétlövésben múlta felül a Dallast, a döntő találatot az 1000. NHL-mérkőzését játszó csapatkapitány, Mikko Koivu szerezte.

Eredmények:
Vancouver Canucks-Edmonton Oilers 2-3
Minnesota Wild-Dallas Stars 3-2, szétlövés után
Boston Bruins-Montreal Canadiens 3-1

Borítókép:  Jeff Vinnick/NHLI via Getty Images

Videók