Nagy sikere volt Ovecskin jótékonysági akciójának

Az orosz sztárral való fél órás edzés 12 millió forintért kelt el.


Több mint tizenkét millió forintnak megfelelő összegért kelt el jótékonysági aukción egy félórás egyéni edzés az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Washington Capitals orosz sztárjával, Alekszandr Ovecskinnel.

Az összegből az Egyesült Államok társadalmilag és gazdaságilag hátrányos helyzetben lévő csoportjait támogatják a koronavírus-járvány alatt.

A névtelen győztes 38 ezer dollárt fizetett a lehetőségért, hogy 30 percet töltsön jégen a Washington csapatkapitányával. Emellett eltölthet egy meccsnapot a fővárosi csapattal, megkapja Ovecskin meccsen viselt kesztyűit és botját, valamint belépőt kap az együttes négy találkozójára.

Top 10 Alex Ovechkin plays from 2018-19

We count down the top ten highlight-reel plays in 2018-19 from Washington Capitals captain Alex Ovechkin For the latest hockey action, subscribe to our chann...


A fővárosiak 34 éves ásza az orosz válogatottal háromszor nyert világbajnokságot, klubjával 2018-ban Stanley Kupa-győztes lett, és nyolcszoros gólkirály az NHL-ben.

A koronavírus-járvány miatt március 12-én félbeszakított bajnokságban 48 gólnál jár, ezzel holtversenyben első.

Ovecskin 706 gólt ütött eddig az NHL-ben, kettő választja el az örökranglista hetedik helyén álló Mike Gartnertől, és 188 találat hiányzik neki, hogy utolérje az éllovas, 894-szer eredményes Wayne Gretzkyt.

Az orosz sztárnak - ha hasonló ütemben folytatja a gólgyártást - nagyjából négy idényre volna még szüksége, hogy megdöntse a megdönthetetlennek tartott rekordot.

 

Borítókép: Norm Hall/NHLI via Getty Images

Videók