Lemondták az idénre tervezett nemzetközi mérkőzéseket

A liga bízik abban, hogy az európai rajongók megértik a világjárvány miatt meghozott kényszerű döntést.


Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) lemondta az idei évre tervezett nemzetközi mérkőzéseket.

A liga pénteki közleményében hangsúlyozta: továbbra is elkötelezettek a nemzetközi kapcsolataik fenntartása és bővítése mellett, ugyanakkor bíznak abban, hogy az európai rajongóik megértik a világjárvány miatt meghozott kényszerű döntésüket.

A korábbi tervek szerint októberben a Boston Bruins és Nashville Predators Prágában ütközött volna meg egymással, míg a Colorado Avalanche és Columbus Blue Jackets kétszer is találkozott volna Helsinkiben. A Bruinsnál és Predatorsnál tervbe volt véve németországi, valami svájci edzőtábor is, amely során felkészülési mérkőzéseket vívtak volna helyi klubokkal, az Adler Mannheimmel, valamint az SC Bernnel.

Az NHL-ben egyelőre mérlegelik a március 12. óta szünetelő szezon folytatásának lehetőségét, amelynek következtében jelenleg sok a bizonytalanság a következő szezon indulásával kapcsolatosan is. Gary Bettman, az NHL első számú vezetője április végén azt mondta: a lehetőségek között szerepel a decemberi rajt is. Az alapszezon normál esetben október elején kezdődik.

Kép: Patrick Smith/Getty Images

Videók