Kansas City Chiefs és a San Francisco 49ers jutott a Super Bowl-ba.

49ers lett a harmadik csapat az NFL történetében, amely úgy jutott be a Super Bowl-ba, hogy az azt megelőző idényében mindössze négy győzelmet szerzett.


Sima hazai győzelmek születtek a profi amerikaifutball-liga (NFL) főcsoport-döntőiben, így a Kansas City Chiefs és a San Francisco 49ers jutott a Super Bowl-ba.

A Tennessee Titans ugyan 17-7-re vezetett a Kansas City otthonában, de a Patrick Mahomes vezette Chiefs támadósor összességében megállíthatatlan volt. A fiatal irányító 294 yardot passzolt, közte három touchdown-átadással, emelett futott 53 yardot és ő maga is szerzet egy hatpontost. A Kansas City 1969 óta először jutott a nagydöntőbe.

Kansas City Chiefs-Tennessee Titans összefoglaló:A Nemzeti Főcsoportban a San Francisco 49ers futójátékával győzte le könnyedén a Green Bay Packerst, Jimmy Garoppolónak, a kaliforniaiak irányítója mindössze nyolc passzal próbálkozott, ezzel szembe 42 futás indítottak. Ebben Raheem Mostert volt a legjobb, aki 29 próbálkozásból 220 yardot szerzett négy touchdownnal. Ez az NFL történetének második legjobb playoff-teljesítménye Eric Dickerson 248 yardos rekordja mögött.

Érdekesség, hogy a 49ers lett a harmadik csapat az NFL történetében, amely úgy jutott be a Super Bowl-ba, hogy az azt megelőző idényében mindössze négy győzelmet szerzett.

San Francisco 49ers-Green Bay Packers összefoglaló:

A Super Bowlt február 2-án Miamiban rendezik.

Főcsoport-döntők:

Amerikai főcsoport:
Kansas City Chiefs-Tennessee Titans 35-24

Nemzeti főcsoport:
San Francisco 49ers-Green Bay Packers 37-20

Borítókép: Thearon W. Henderson/Getty Images

Videók