Három gólos hátrányból fordított a Pittsburgh

Győzelmével a Pittsburgh hátránya csupán egy pont a Bruins mögött.


A Pittsburgh Penguins háromgólos hátrányból fordítva nyert a vendég Boston Bruins ellen az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) vasárnapi játéknapján

A hazai csapat rosszul kezdett, negyedóra elteltével nehéz helyzetbe került, Patrice Bergeron, Anders Bjork és David Pastrnak találatával 3-0-ra elhúzott a Boston. Még az első harmadban összejött a szépítés Dominik Simon jóvoltából, majd a második szakaszban Teddy Blueger, a harmadikban pedig Jack Johnson és Bryan Rust volt eredményes. Utóbbi találat hét és fél perccel a mérkőzés vége előtt esett, mégpedig Jevgenyij Malkin előkészítése nyomán, aki ezzel az 50. pontját szerezte a szezonban. Sidney Crosby két assziszttal, Matt Murray pedig 34 védéssel járult hozzá a fordításhoz.

Pittsburgh Penguins-Boston Bruins összefoglaló:Carolina Hurricanes-New York Islanders összefoglaló:A Chicago simán verte otthon a Winnipeget. Patrick Kane gólpaszt adott, amivel NHL-pályafutása 1000. pontját szerezte. Az észak-amerikai bajnokságban ő a 90. játékos, aki eljutott eddig a határig. A Balckhawks csapata sorozatban az ötödik győzelmét aratta.

Chicago Blackhawks-Winnipeg Jets összefoglaló:New York Rangers-Columbus Blue Jackets összefoglaló:

Eredmények:
Pittsburgh Penguins-Boston Bruins 4-3
Carolina Hurricanes-New York Islanders 2-1, szétlövés után
Chicago Blackhawks-Winnipeg Jets 5-2
New York Rangers-Columbus Blue Jackets 1-2

Borítókép: Maddie Meyer/Getty Images

Videók