"Ha vele játszhattam volna, minden bizonnyal több gólpasszom lenne"

Gretzky McDaviddel és Ovecskinnel játszana egy sorban.


Minden idők legjobb jégkorongosa, Wayne Gretzky elárulta, hogy ha időutazást tehetne, akkor a maiak közül leginkább Connor McDaviddel és Alekszandr Ovecskinnel szeretne egy sorban játszani.

Az 1999-ben visszavonult kanadai legenda az észak-amerikai profiliga (NHL) honlapján elmondta: az edmontoni McDavid gyorsasága, kiszámíthatatlan mozgása és irányváltoztató képessége révén nagy tereket nyit meg a társak számára, akik így könnyebben kerülnek gólhelyzetbe. A washingtoni orosz Ovecskin pedig szinte minden helyzetből képes betalálni, vagy legalábbis komoly veszélyt teremteni lövései révén a kapu előtt.


(Forrás: Jim McIsaac/Getty Images)

Az Edmonton Oilersszel négyszeres Stanley Kupa-győztes Gretzky pályafutása során 894-szer volt eredményes, 1963 gólpasszt adott, így 2857 ponttal zárt. A gólok tekintetében egyedül Ovecskin hozhatja be, az orosz csatár jelenleg 706-nál jár, és még 4-5 termékeny szezonra lenne szüksége ehhez.

"Ha vele játszhattam volna, minden bizonnyal több gólpasszom lenne" - fogalmazott Gretzky. Hozzátette: az NHL pontlistáját a koronavírus-járvány miatt félbeszakított szezonban 110 ponttal vezető edmontoni német Leon Draisaitl, valamint a pittsburgh-i Sidney Crosby, illetve két torontói fiatal, Auston Matthews és Mitchell Marner szintén olyan kaliberű játékosok, akikkel szívesen szerepelt volna egy támadó trióban.

Kép: nhl.com

Videók