Crosbyt tartják a legsokoldalúbb játékosnak

A felmérésből kiderül, hogy Wayne Gretzkyt szeretnék újra látni az NHL-ben.


Sidney Crosbyt, a Pittsburgh Penguins kanadai sztárját tartják a legsokoldalúbb játékosnak az észak-amerikai profi jégkorongligában - derült ki az NHL-ben játszók szavazatai alapján.

A felmérésből kiolvasható, hogy a háromszoros Stanley Kupa-győztes (2009, 2016, 2017) Crosby a voksok 45,56 százalékával győzött. A második helyen a Boston Bruins csatára, Patrice Bergeron végzett 25,44 százalékkal, harmadik a Florida Panthers támadója, Aleksander Barkov (7,5), negyedik a címvédő St. Louis Blues játékosa, Ryan O'Reilly (5,33).

Ugyancsak első lett Crosby abban a kategóriában, ahol a társak arra szavazhattak: ki lenne biztosan a csapatukban, ha egyetlen mérkőzést kellene megnyerniük. Ebben 44,03 százalékkal végzett az élen, míg az Edmonton Oilers támadója, Connor McDavid lett a második 30,53 százalékkal.

Sheri Van Dyke on Twitter

Hope we get to see him playing again soon! #SidneyCrosby #LetsGoPens https://t.co/fHbicRKJfX


McDavid lett a legjobb csatár 68,35 százalékkal, Crosby a második (14,93), és a Colorado Avalanche sztárja, Nathan MacKinnon a harmadik (6,65).

A legjobb hátvéd Victor Hedman, a Tampa Bay Lightning svéd légiósa (37,88), második a Washington Capitalst erősítő John Carlson (21,35), és a Nashville Predators svájci védője, Roman Josi lett a harmadik (9,04).

A kapusok között Carey Price úgy kapta meg a szavazatok 41,55 százalékát, hogy a Montreal Canadiensszel évek óta nem tudott kimagasló eredményt elérni. Második lett a Tampa orosz sztárja, Andrej Vaszilevszkij (17,09), harmadik pedig a Vegas Golden Knights hálóőre, Marc-Andre Fleury (8,93).

A bostoni Brad Marchant abban lett első, hogy kit tartanak a legjobbnak a "legutálatosabb" játékosok között.

Az NHL-esek szavazhattak arra is, hogy az aktív, illetve a már visszavonultak közül ki az, akit a legjobban szeretnének látni a jégen játszani. Ebben az edmontoni Wayne Gretzky bizonyult a legjobbnak (31,83 százalék), a bostoni Bobby Orr a második (14,99) és a pittsburghi Mario Lemieux a harmadik (9,24).

Borítókép: Debora Robinson/NHLI via Getty Images

Videók