Az NHL-ben is van fertőzött

A brooklyni kosárcsapat négy tagja beteg.


Kedden éjszaka kiderült, hogy az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) is van már koronavírussal fertőzött játékos, közben a tengerentúli kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Brookly Nets négy tagjának, köztük Kevin Durantnak a tesztje hozott pozitív eredményt.

Az NHL vezetői egy hete függesztették fel a játékot, ugyanakkor egészen mostanáig nem volt olyan jégkorongozó a ligában, aki megbetegedett volna. Az Ottawa Senators viszont közölte, hogy egyik sportolója - akit nem nevezett meg a klub - elkapta a vírust. A kanadai csapat tájékoztatása szerint az érintettnek enyhe tünetei vannak és karanténba került, egyúttal a csapat valamennyi tagját elkülönítették, az orvosi stáb pedig folyamatosan figyeli az állapotukat.

A tengerentúli profi ligákat az NBA-ben megjelent fertőzés miatt állították le. Eddig három játékosról derült ki, hogy fertőzött, kedd este viszont hétre nőtt a számuk, miután a Brooklyn Nets bejelentette, hogy négy kosarasuk érintett. Közülük egy játékosnak vannak tünetei, a másik három tünetmentes. Az együttes neveket nem közölt, ugyanakkor a gárda legnagyobb sztárja, a mostani szezont sérülés miatt kihagyó Kevin Durant közösségi oldalán jelezte, hogy ő az egyik.

Borítókép: Stephen M. Dowell/Orlando Sentinel/Tribune News Service via Getty Images

Videók