A Flyers jégre tette a címvédőt

A St. Louis Blues kilenc mérkőzés után szenvedett vereséget hazai jégen.


A Philadelphia Flyers szerdán hosszabbításban nyert a St. Louis Blues otthonában, megszakítva ezzel a címvédő kilenc mérkőzéses hazai győzelmi sorozatát az észak-amerikai jégkorongligában (NHL).

A Blues legutóbb december 6-án a Toronto Maple Leafstől kapott ki az Enterprise Centerben, azóta pályaválasztóként kilenc, rendes játékidős győzelmet aratott, 36-15-ös gólkülönbséggel.

A sorozatot lezáró, szerdai összecsapáson a Flyers a 15. percben került egygólos hátrányba, de a második játékrészben fordított, és 41. percben már 3-1-re vezetett. A St. Louis a harmadik harmad közepén három perc alatt kiegyenlítette kétgólos hátrányát, a ráadás negyedik percében azonban a cseh Jakub Voracek megszerezte a vendégek győztes találatát. A Philadelphia kapusa, Brian Elliott - aki 2011 és 2016 között a Blues kapuját védte - 30 lövést hatástalanított.

Zack Smith duplával segítette idegenbeli győzelemhez a Chicagót, amelynek kapusa, Corey Crawford 32 védéssel járult hozzá a szülővárosa elleni sikerhez. Crawford 15. mérkőzését játszotta a Montreal Canadiens ellen, a 13. alkalommal szerzett pontot, ezekből 11-szer a győztes csapat tagja volt. A Blackhawks sorozatban a harmadik győzelmét aratta, legutóbbi tíz mérkőzésén a hetediket.

Montreal Canadiens-Chicago Blackhawks összefoglalója:

 

St. Louis Blues-Philadelphia Flyers mérkőzés összefoglaló:Eredmények:

Montreal Canadiens-Chicago Blackhawks 1-4
St. Louis Blues-Philadelphia Flyers 3-4, hosszabbítás után

Borítókép: Joe Puetz/NHLI via Getty Images

Videók