Szerkesztő: Simon Zoltán
2018. 07. 25. 02:35

Megvan, ki lesz a következő ellenfél.

Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint reális eredmény született a címvédő Szerbia elleni negyeddöntőben a Barcelonában zajló Európa-bajnokságon, melyen a délszláv együttes 8-5-ös sikerével továbbjutott.

 
"A meccskezdés nagyon nem sikerült, nagy nyomás alá helyeztek minket a szerbek, nem voltunk elég agresszívak, sokkal koncentráltabban kellett volna nekik menni" - nyilatkozta a szakember, aki szerint az olimpiai bajnok egy kicsit könnyebben megkapta a kiállításokat.
    
"Aztán az első negyed után valami történt annak ellenére, hogy a szerb csapat egy pillanatig sem vett vissza. Mi mégis visszajöttünk és végül számszerűleg reális eredmény született. Azért amikor még jobban feljöhettünk volna, akkor egy szemernyi esélyt sem hagytak a játékvezetők és azonnal jött a kiállítás, melyet kíméletlenül kihasználtak a szerbek" - tette hozzá a tréner, aki szerint ha "száz évig játszanak", akkor sem nyertek volna.
    
Märcz Tamás leszögezte, jelenleg körülbelül ekkora különbség van a két csapat között, mert bár jó játékosai vannak, de "kevés a potenciális góllövő". Szerinte meg kell szokni, hogy ilyen kemény ellenfelekkel kerülnek szembe, akiknek a védekezését csak óriási elánnal lehet megtörni. Märcz hozzátette, a terv az volt, hogy hat-hét gólon tartsák a szerbeket, hiszen a jelenlegi magyar válogatott nem tud 9-10 alkalommal betalálni az olimpiai bajnoknak.
    

Vízilabda Eb - Megvan a magyar férfi válogatott ellenfele " VÍZILABDA › Friss hírek

 

Az 5-8. helyért sorra kerülő folytatással kapcsolatban a szövetségi kapitány hangsúlyozta, az olasz Alessandro Campagna véleménye szerint minden idők egyik legerősebb Európa-bajnoksága zajlik a katalán fővárosban, így a legjobb négy mellett is erős csapatok harcolnak a helyezésekért és vért kell majd izzadni akár az ötödik hely megszerzéséért is.
    
"Fel kell használnunk ezt a két mérkőzést, hogy jövőbe mutató játékot nyújtsunk, a játékosok pedig bizonyítsák, hogy méltók a válogatottságra" - fűzte hozzá.
    
Bátori Bence ugyancsak a rossz kezdést emelte ki:
    
"Nagyon csalódott vagyok, nem így akartunk kezdeni, pedig két napja erről beszélünk. Ugyanakkor kiadtunk magukból mindent, az utolsó percig küzdöttünk. Az első negyed után a védekezésünk rendben volt, de a fórok sajnos nem működtek. Vannak fix figuráink, melyek nem mentek végig, ez óriási fegyelmezetlenség egy ilyen csapat ellen."
    
A két gólt szerző Bedő Krisztián leszögezte, az ötödik helyért zajló küzdelemben az a csapat lesz majd előnyben, amelyik gyorsabban túl tudja magát tenni a negyeddöntős vereségen. Ő annak a véleményének adott hangot, hogy több van ebben a csapatban.
    
Branislav Mitrovic, a szerbek kapusa elmondta nagyon magas szinten kezdték a mérkőzést, védekezésben abszolút a maximumot nyújtották. Ennek köszönhetően 5-0-ra elhúztak, innentől kezdve pedig elég volt tartaniuk az eredményt.
    
A magyar válogatott az 5-8. helyért folytatja szereplését, csütörtökön 16.45-től a világbajnok horvát és a legutóbbi kontinensviadalon ezüstérmes montenegrói együttes összecsapásának vesztesével találkozik.
    
A magyar csapattal 1991 után fordult elő ismét, hogy nem jutott négy közé az Európa-bajnokságon.
 
Cimkék: vízilabda

Legfrissebb híreink


Élő eredmények