Szerkesztő: Simon Zoltán
2018. 05. 08. 15:36

Az elmúlt másfél évtized egyik legjobb magyar női pólósát búcsúztatták az élvonal bronzmeccsén.

Az elmúlt másfél évtized egyik legjobb magyar női pólósát búcsúztatták az élvonal bronzmeccsén, amelyen utolsó meccsét játszotta a világbajnok és BL-győztes Kisteleki Dóra. Világbajnoki arany, Eb-ezüst, olimpiai negyedik hely, BL és LEN-kupa-győzelem, magyar és olasz bajnoki címek, valamint számtalan egyéni elismerés. Tartalmas pályafutást tudhat maga mögött a 35 éves vízilabdázó, aki az M1 Ma Reggel című műsorában elmondta, noha klubszinten szinte mindent megnyert, a válogatottal Montrealban, veretlenül szerzett vb-aranyára a legbüszkébb.

„Mikor elindultunk, azt gondoltuk, hogy az egy jó eredmény lenne, ha a legjobb négy közé bejutnánk. Jöttek az eredmények, már a csoportmeccsek alatt sikerült az amerikai válogatottat megverni, és meg sem álltunk az aranyig” – idézte fel a 2005-ös, kanadai világversenyt.

Kisteleki kiemelte, a csapat nagyon sokat köszönhetett az akkori szövetségi kapitánynak, Faragó Tamásnak, segítőjének, Petrovics Mátyásnak és a teljes stábnak. „Ami nőknél nagyon fontos: az a csapat nagyon együtt volt. Nagyon szerettük egymást. És valljuk be – aki már dolgozott női csapatnál, az tudja is –, ez nagyon fontos. Viszont nehéz is elérni” – fűzte hozzá mosollyal az arcán.
 

Gerendás György búcsúztatja a BVSC elleni bronzmeccsen (Fotó: Madar Dávid/MVLSZ)


Kisteleki öt év olaszországi légióskodás után, 2014-ben tért haza a BVSC együtteséhez, majd a most záruló idényt megelőzően szerződött a Ferencvároshoz, a zöld-fehérek színeiben hozta meg döntését, ami természetesen cseppet sem volt könnyű.

„Ugye mégiscsak 31 évről beszélünk. ’87-ben kezdtem el a Fradiban megtanulni úszni, akkor vittek le oda a szüleim, akiknek nagyon hálás vagyok, hogy ott voltak mellettem. Azt gondolom, nélkülük ez a szép pályafutás nem sikerült volna” – mondta, majd megjegyezte, külön öröm számára, hogy 31 évvel később abból a klubból vonul vissza, amelyben megkezdte sportolói pályafutását.

Úgy véli, a negyedik hellyel is nagyon szép eredményt értek el, hiszen a Fradi női szakosztályának ez az első éve, ehhez képest a Magyar Kupában bronzérmet szereztek. Elárulta, már tavaly felvetődött benne a visszavonulás gondolata, ám akkor érkezett a Ferencváros megkeresése, amire nem tudott nemet mondani.

„Uszodában nem nagyon fognak látni. Csak a kislányom mérkőzésein. Most fordul a kocka: most én leszek néző, és ő fog játszani” – reagált mosolyogva, mikor a hogyan továbbról kérdezték.

Cimkék: vízilabda

Legfrissebb híreink


Élő eredmények