Szerkesztő: Simon Zoltán
2018. 05. 19. 16:49

A hazaiakat ezúttal szemmel láthatóan megbénította a tudat, hogy ha nyernek, 18 év után diadalmaskodhatnak először.

Nyolcgólos sikert aratva vendégként szépített a Szolnok a férfi vízilabda ob I. 2017/18-as szezonjának döntőjében: a Tisza-partiak a három győzelemig tartó finálé harmadik összecsapásán késztették megadásra a Ferencvárost.

 
E.ON férfi ob I, döntő, 3. mérkőzés:
FTC-PQS Waterpolo - Szolnoki Dózsa 6-14 (1-4, 2-3, 2-3, 1-4)
gólszerzők: Vámos 3, Nikic, Mitrovic, Varga Dé. 1-1, illetve Zalánki, Younger 4-4, Prlainovic 3, Aleksic, Kis G., Jansik D. 1-1
 
Az egyik csapat harmadik győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Ferencváros javára
 
Budapest, 2018. május 19. A ferencvárosi Varga Dániel (b) és a szolnoki Andrija Prlainovic (j) a férfi vízilabda ob I három győzelemig tartó fináléjának harmadik, FTC-PQS Waterpolo - Szolnoki Dózsa mérkőzésén Budapesten, a Császár-Komjádi Béla Sportuszodában 2018. május 19-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
 
A Komjádi Uszodában rendezett összecsapáson villámrajtot vett az előző három kiírásban bajnok, Bajnokok Ligája-címvédő Szolnok, amely 3-0-ra, majd 4-1-re elhúzott a nyitónegyedben azzal az FTC-vel szemben, amely a döntő első két felvonását rendkívül magabiztosan nyerte. A szombati összecsapáson különösen Zalánki Gergő és az ausztrál légiós, Aaron Younger volt elemében, felváltva vették be a Ferencváros kapuját.
 
 
A hazaiakat ezúttal szemmel láthatóan megbénította a tudat, hogy ha nyernek, 18 év után diadalmaskodhatnak először, összesítésben pedig 22. bajnoki címüket szerezhetik meg, mert rengeteg hibát követtek el, s a célzáspontossággal is rendre gondok akadtak. Ugyanakkor a Szolnok a két vereség után nagyon összeszedetten vízilabdázott, s a nagyszünetig négygólosra hízlalta a különbséget.
 
A harmadik negyedben Zalánki és Younger is már negyedik találatát jegyezte, Nagy Viktor a kapuban remekelt, miközben a túloldalról csupán Vámos Márton vette fel velük a versenyt, más kérdés, hogy triplájával sem tudott közelebb férkőzni csapata a vendégegyütteshez. Már csak azért sem, mert például az előző két meccsen egyformán négyszer eredményes Varga Dénes ezúttal csupán egyetlen egyszer tudta bevenni a szolnoki kaput.
 
A döntő negyedik mérkőzését szerdán játsszák, 18:15 órától Szolnokon. Élőben az m4sport.hu-n láthatják majd.
Cimkék: vízilabda

Legfrissebb híreink


Élő eredmények