Szerkesztő: Simon Zoltán
2018. 05. 23. 14:31

Kellemetlen feladat vár szerda este a ferencvárosi pólósokra, akik a címvédő Szolnok otthonában szállnak vízbe az ob I döntőjének negyedik meccsén.

Ha a Fradi győz, akkor 18 év után ünnepelhet bajnoki aranyérmet.

 
A zöld-fehér szurkolók nagyon várják a sikert, az első találkozón – ahogy az M4 Sporthíradójában leadott beharangozóban elhangzott – igazi katlanhangulatot teremtettek a Komjádi uszodába. A Fradin látszott, hogy csaknem három hete nem játszott mérkőzést, de a négygólos Varga Dénes vezérletével 12-9-re legyőzte a riválist.
 
Az FTC vezetőedzője, Varga Zsolt a meccs után az M4 Sportnak nyilatkozva felhívta a figyelmet, hogy „ebben a pillanatban nincs ekkora különbség a két csapat között”,  míg a Bajnokok Ligájában címvédő Szolnokot irányító Cseh Sándor szerint a játékosai „túlpörögtek, fegyelmezetlenek voltak”.
 
A második találkozón a Ferencváros végig kézben tartotta az irányítást, a szolnokiak játékából hiányzott az átütőerő, még az is előfordult, hogy 11 percen keresztül nem sikerült gólt szerezniük. A Fradi 12-9-es győzelmet aratott, Cseh Sándor pedig nyilatkozatában jól leírta a két együttes küzdelmét. „Egy elhasznált, kimosott, elfáradt csapat egy csúcsra járatott, abszolút topformában lévő csapattal szemben” – mondta a szolnoki szakvezető, hozzátéve, hogy ezt azok is látták, akik nem értenek a vízilabdához.
 

A harmadik meccsre megtelt a Komjádi Uszoda, a ferencvárosi szurkolók bajnokavatásra készültek, a Szolnok azonban keresztülhúzta számításikat, hiszen a lövések 75 százalékát hárító Nagy Viktor kapus főszerepelésével 14-6-ra nyertek idegenben.
 
A párharc állása 2-1-re módosult, Varga edző pedig óvatosságra intette játékosait. „A Szolnok nagyon jó csapat, BL-győztes, amíg nem írnak be mást a könyvbe, ők a bajnokok” – mondta a trónkövetelő Fradi szakvezetője, majd hozzátette: „ha nekik sikerült, nekünk is sikerülhet új lappal indítani.” A 18 órakor kezdődő összecsapáson kiderül, hogy sikerült-e nekik.
 

Legfrissebb híreink


Élő eredmények