Szerkesztő: Bíró Ádám
2018. 07. 28. 11:52

Verrasztó Dávid meggondolatlanul cselekedett.

A Bors cikkét változtatás nélkül közöljük. 
 
A kézilabdázó Tomori Zsuzsanna után újabb sportolót értek ittas vezetésen. Az úszó Verrasztó Dávid jogosítványát bevonták, szponzori gépkocsiját elvették.
 
Lapunk megtudta: bajba került az augusztus 3. és 12. között Glasgow-ban esedékes úszó Eb előtt az ötszörös Európa-bajnok Verrasztó Dávid. Úgy ült autóba, hogy előtte alkoholt fogyasztott, majd a rendőri ellenőrzés során fennakadt a rostán.
 
– Egy névtelen telefonáló révén értesültünk a Verrasztó Dáviddal történtekről. Megkérdeztük, mi az igazság. Beismerte a tettét, és megbánást tanúsított. A ha­tóságok bevonták a jogosítvá­nyát, szövetségünk pedig fegyel­mi büntetés gyanánt visszakérte szponzori autóját. Viszont ott lehet Skóciában – árulta el a Bors­nak Wladár Sándor, az úszók elnöke.
 
Dávid 1980-as moszkvai olimpián ezüstérmet szerzett édesapja, Verrasztó Zoltán nem ítélkezett.
 

 
 
– Ami történt, megtörtént, a fiam vállalta a felelősségét – szögezte le. – Dávid felnőtt ember, tudja, hogy hibázott, amikor egy esküvőn alkoholt fogyasztott, majd kocsiba ült. Nekem különösen fáj, ami történt.
 
Az egyelőre kérdéses, hogy Dávid tettének lesz-e egyéb hatósági következménye.
 
– Most persze gyalog jár edzésre – tette hozzá az édesapja.
 

– Azok az esetek, amikor egy ismert élsportolót efféle cselekedeten érnek, azért hordoznak rossz üzenetet, mert ők példaképek, akikre rengetegen felnéznek – jegyezte meg úszóválogatottunk korábbi kapitánya, Hargitay András. – Glasgow előtt ez minden­esetre nem hiányzott... 

Legfrissebb híreink


Élő eredmények