Szerkesztő: Simon Zoltán | m4sport.hu
2018. 07. 21. 10:31

Augusztus 2-án kezdődik az úszó Európa-bajnokság, amelyen harminc magyar sportoló indul.

A rövidpályás világbajnok Bernek Péter azonban biztosan nem áll rajthoz az eseményen. A 26 esztendős úszót rejtélyes betegség hátráltatja, amely miatt kénytelen kihagyni az Eb-t.

 
„Az orvosaim valamiféle vírusos megbetegedésre gyanakszanak, ezért hat-nyolc hét pihenésre intettek – nyilatkozta Bernek  – Részben az én hibám is, hiszen a tüneteim már márciusban jelentkeztek, de én két-három hónapot ugyanúgy végig úsztam. Ez egy olyan gyulladást okozott a szervezetemben, illetve az immunrendszeremet is teljesen lenullázta, hogy muszáj volt leállnom, úgyhogy most egy kicsit vissza kell töltődnöm. Próbálom úgy felfogni, hogy a jövő évi vb-re és majd az olimpiára talán jótékony hatása is van a hosszabb pihenőnek. Nehéz megemészteni, hogy pár érmet otthagyok ezen az Eb-n, esetleg aranyat is.”
 
Bernek Péter ezúttal ugyan nem versenyzőként, de részt vesz az Európa-bajnokság izgalmaiban. Bár sokáig fontolgatta, hogy kövesse-e az eseményeket, végül párjával, Mutina Ágnessel közösen szakértenek majd az M4 Sport közvetítései alatt.
 
Az edzéseket fokozatosan, lépésről-lépésre szeretné újrakezdeni, ám mindez nagyban függ orvosai utasításától is.
Cimkék: úszás , bernek-péter

Legfrissebb híreink


Élő eredmények