Szerkesztő: Nagy Benjámin
2018. 11. 14. 20:41

Tizenhárom magyar a keretben.

 


A hazai szövetség tájékoztatása szerint három női és tíz férfiversenyző utazik Huangzhou-ba, a december 11-16-án esedékes rövidpályás világbajnokságra – a MÚSZ szerdai elnökségi ülésén elfogadta Sós Csaba szövetségi kapitány javaslatát, amelyet az edzőbizottsággal egyetértésben terjesztett a testület elé.

Hosszú Katinka természetesen ott lesz Kínában, két éve, Windsorban hét aranyérmet szerzett, és ha csupán ennek a szereplésnek a közelébe ér, simán elnyerheti a FINA Év Úszója címet, annak sorsa ugyanis nagyban függ a vb-n nyújtott teljesítménytől (ráadásul a hírek szerint fő riválisa, a svéd Sarah Sjostrom kihagyja a vb-t).

Rajta kívül még Kapás Boglárka tűnik komolyabb éremesélyesnek, továbbá a férfiaknál a 2014-ben 400 gyorson világbajnok Bernek Péter, illetve a nizzai edzésektől szárnyakat kapott Gyurta Gergely – de természetesen a többiek is okozhatnak meglepetést, hiszen ennek a vb-nek a mezőnye azért nem ugyanaz, mint ami a nyári nagypályás eseményeken megszokott.

Több klasszisunk ezúttal nem tart a csapattal, így a brutálisan zsúfolt szezonjukat követően nem facsarják tovább az októberi ifjúsági olimpián egyaránt három-három aranyérmet nyert Késely Ajnát és Milák Kristófot, de a korfa „másik végén” álló Cseh László sem kíván ezúttal Kínába utazni, ahogy Verrasztó Dávid és Kozma Dominik sem.

„Azt azért leszögezhetjük, hogy ez messze nem az év fő versenye, miközben az már most látszik, hogy jövőre, amikor számonként csak két induló nevezhető a világbajnokságra – ami döntően befolyásolhatja aztán az olimpiai részvételt is –, többeknek nagyon nagy csatára kell készülniük a csapatba kerülésért is – közölte az elnökségi ülést követően Sós Csaba szövetségi kapitány.

A csapat november 28-án indul, a vb helyszínéhez közeli nagyvárosban, Sanghajban lesz az akklimatizációs edzőtábor, a válogatott innen utazik át a helyszínre, két nappal a december 11-ei vb-rajt előtt.

A magyar csapat:


Nők:
Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Sztankovics Anna

Férfiak:
Bernek Péter, Biczó Bence, Dudás Dániel, Földházi Dávid, Gyurta Gergely, Horváth Dávid, Kalmár Ákos, Kenderesi Tamás, Lobanovszkij Maxim, Telegdy Ádám. Tartalék: Tekauer Márk (amennyiben Kenderesi Tamás kisebb vállsérülése miatt nem vállalja)

Cimkék: úszás

Legfrissebb híreink


Élő eredmények