Szerkesztő: Kuti György | MTI
2018. 10. 08. 18:25

A budapesti világkupa legeredményesebb úszója, 7 éremmel, 4 arannyal!

„Emberi csúcs az a fájdalom, amit Hosszú Katinka képes elviselni”
 
Minden tekintetben sikeresen debütált Magyarország, közelebbről pedig a Budapest a FINA-világkupa sorozatban. A rendezés kifogástalanra sikerült, a közönség ismét fantasztikus hangulatot varázsolt a Duna Arénába, miközben a magyar úszók összesen 11 érmet szereztek csütörtöktől szombatig, ebből Hosszú Katinka egymaga hatot, közte négy aranyat, de váltóban is nyert egy bronzot.
 
Vasárnap az M1 Ma Este című műsorának volt a vendége Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya, aki szakmai szempontból és emberi oldalról is értékelte a világkupa tapasztalatait.
 
Sós Csaba elmondta, a sportszakmai sikerek mellett örül neki, ha sportolói sok pénzt keresnek, márpedig a világkupa-sorozat erről is szól. A kapitány hozzátette, a Duna Arénában teremtett hangulat megható volt és a külföldi úszókat is lenyűgözte, ez pedig jó hír a jövőbeli eseményekre nézve.
 
A budapesti világkupa legeredményesebb úszója, a 7 éremmel, 4 arannyal záró Hosszú Katinka felkészüléséről azt mondta, „ezek az időeredmények már nagyon közel vannak ahhoz, amikor a csúcson volt”.
 
„Teljesen egyedi a pályafutása, nincsenek tankönyvi adatok arra, hogy innen mi tud következni, de a jelek arra utalnak, hogy megvédheti a világbajnoki, de még az olimpiai bajnoki címét, címeit is” – mondta Hosszú Katinkáról Sós Csaba, majd így folytatta:
 
„Ha visszanézi valaki az első napon a száz vegyes és a kétszáz pillangó döntőjét, amit ő művelt a végén, az már nem úszás, kizárólag emberi csúcs, amilyen fájdalmat képes elviselni. Szerintem ehhez hasonlót csak szülő nők, láttam már ilyet. Egészen megható az az érzelmi töltet, amivel a mai napig rendelkezik, és ha ez megvan, az ilyen korú embereket a csúcsra tudja juttatni.”
 

A szövetségi kapitánynak kellemes meglepetést okozott az 1500 méteren 19 évesen ezüstérmes Lakatos Dávid, aki első vk-érmét szerezte Budapesten és egyet előre lépett azon a listán, amely a világbajnokságra utazó csapatba vezet. A 200 vegyesen ezüstérmes Cseh Lászlóról, valamint a 400 vegyesen második Verrasztó Dávidról azt mondta, karrierjük azon fázisában vannak, amikor sok versenyre van szükségük és ennek próbálnak is megfelelni. 

Legfrissebb híreink


Élő eredmények