Szerkesztő: Simon Zoltán
2018. 07. 25. 10:51

Komoly fába vágja a fejszélyét.

"Hosszú Katinka új egyesületet alapít és hamarosan új edzője is lesz

 
A háromszoros olimpiai bajnoknő hat szám közül válogathat a Glasgow-i Európa-bajnokságon
 
Kedden éjfélkor – kilenc nappal a rajt előtt – lezárult a nevezési határidő a Glasgow-i Európa-bajnokság úszóversenyeire. A magyar szövetség már ezt megelőzően eljuttatta a szervező bizottsághoz a válogatott versenyzők névsorát, amelyen a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka neve is szerepel.
 
Július 11-¬én dr. Sós Csaba szövetségi kapitány azt nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak, hogy Katinkát – versenyzési gyakorlatát, illetve az elért eredményeit figyelembe véve - öt számra benevezte, amelyhez a Los Angelesben felkészülő úszónő a nevezési határidő lejártáig saját belátása szerint egyet vagy kettőt hozzá tehet, de el is vehet, ha erről a szövetséget időben tájékoztatja.
 

„Kedden, a nevezési határidő lejárta előtt tájékoztattuk olimpiai bajnokunk klubjának illetékeseit, hogy még egy számra benevezzük, így Glasgow-ban végül is hat lehetőség közül választhatja ki a számára legmegfelelőbbeket. A menedzsment ehhez semmit se fűzött hozzá, kérdéseket sem tettek fel. Ezzel számomra egyértelművé vált, hogy Katinka fenntartja a jogot magának az indulásával kapcsolatos bejelentés helyének és időpontjának a megválasztására” - nyilatkozta dr. Sós Csaba szövetségi kaptány az SzPress Hírszolgálatnak, hozzátéve, hogy a nevezés kizárólag az érintett nemzeti szövetségek feladata, a versenyzők ugyanezt direktben nem tehetik meg, ahogy a képviselőjük sem.
 
Hatból három?
Egy magyar szakember véleménye szerint nagy a valószínűsége annak, hogy Katinka nem fogja túlvállalni magát az EB-n és az említett hatból hármat fog kiválasztani. Aligha mond le a 200 vegyesről, második és harmadik száma pedig valószínűleg a 100 és a 200 hát lesz.
 
Mindeközben felröppent a híre annak, hogy Hosszú Katinka új egyesületet alapít és már meg is tette az ezzel kapcsolatos lépéseket. Új edzőjét is kiválasztotta, aki külföldről érkezik és várhatóan ott lesz a Glasgow-i megmérettetésnél. Félreértés ne essék, ez nem egy újabb Dave Salo korszak kezdetét jelenti…
 
Az Európa-bajnokság augusztus 3-án kezdődik és 12-ig tart, a versenyeknek a Tollcross International Swimming Centre medencéi adnak otthont. Idén az úszó EB egy újszerű multisport kontinensbajnokság része, amelynek társrendezője az atlétikai EB házigazdájaként Berlin."

Legfrissebb híreink


Élő eredmények