Szerkesztő: Nagy Benjámin | DIGI Sport - Sport24 híradó
2018. 07. 15. 07:34

Hihetetlen klasszis!

 

Milák Kristófot le akarta beszélni az edzõje, hogy 12 percen belül két számban is döntõzzön a helsinki junior Eb-n, de a 18 éves úszó jelezte Selmeci Attilának, hogy bírni fogja, végül 200 gyorson és 100 pillangón is aranyérmes lett. Milák most örül, mert az érettségi mellett egy sikeres Eb-n is túl van, de nem pihenhet, mert a glasgow-i felnõtt kontinensviadalon is sokat vár tõle a közvélemény.

Mi a nehezebb, egymás után egy 200 gyorsot és 100 pillangót leúszni, vagy letenni az érettségit? „Letenni az érettségit” – vágta rá Milák Kristóf, aki nemrég vizsgázott, de közben az úszásra is oda tudott figyelni. A junior Eb-n például remekelt, de õ errõl is szerényen nyilatkozott.
 
„Az érettségi nagyon sokat kivett fejben, nagyon lefárasztott, és az Eb sem úgy ment, ahogy kellett volna. Nem voltam olyan jó formában, nem voltam úgy ’felkönnyülve’. Ehhez képest, összességében jól ment az Eb, de azért egy kicsit jobbra számítottam” – nyilatkozta a Sport24-nek a tavalyi, budapesti vb-n, 100 pillangón ezüstérmet nyert Milák Kristóf.

Már csak azért is furcsa ezt hallani tõle, mert négy egyéni arany, és egy váltóban elért bronzéremmel zárta a helsinki junior Európa-bajnokságot. Ráadásul a zárónapon elõbb 200 gyorson tudott nyerni, majd alig 12 perccel késõbb, 100 pillangón is a legjobbnak bizonyult.
 
 

 
„Azt javasoltam Kristófnak, hogy lépjünk vissza a 200 méteres gyorsúszástól, tekintettel arra, hogy a 100 méteres pillangóban bíztam inkább. Mondom, egy arany többet ér akár tíz ezüstéremnél is. Inkább azt az egyet nyerjük meg, és akkor elégedettek lehetünk. Meglepõ módon õ viszont azt mondta, hogy ’Attila bácsi, én úgy érzem, hogy meg fogom tudni csinálni’. Fantasztikus volt 200 méteres gyorsúszásban, amint leúszta, én láttam, hogy itt már nem lesz baj” – emlékezett vissza Selmeci Attila, Milák Kristóf edzõje.
 
„Alapvetõen jó a regenerációs képességem, a laktátokat itt az edzésen jól bírom, ennek köszönhetõ, hogy elbírtam 12 perc alatt a két számot. Próbáltam a tudásom szerint a legtöbbet kihozni magamból” – tette hozzá Milák Kristóf.
 
Kérdés, mennyire fogja bírni a tempót és a nyomást az augusztus elején rendezendõ, glasgow-i felnõtt Eb-n.„Mindenki érmet, sõt, ha lehet, aranyérmet vár tõle. Ezt õ is érzi, mi is érezzük, egyre nagyobb a nyomás, de egy jó sportolóra, egy igazán klasszis versenyzõre az a jellemzõ, hogy el kell tudnia viselnie. Sõt, ahhoz, hogy valaki igazán nagyot tudjon teljesíteni, ahhoz ez a nyomás szükséges is” – jegyezte meg Selmeci Attila.
 
A 18 éves tehetséget Skóciában 50, 100 és 200 méter pillangón és a váltók tagjaként láthatjuk majd versenyezni. „Hogy pontosan hol vannak a határaim, azt sem edzésen, sem verseny közben nem sikerült még meghatározni. De remélem, még nagyon távol vannak a határaim” – tekintett előre az úszó.

Legfrissebb híreink

23:28 - Francia válogatottja repítette a Veszprémet - előztek a tabellán KÉZILABDA
22:25 - Vízilabda: alázott a férfi válogatottunk az utolsó meccsén VÍZILABDA
21:22 - Idén már nem léphet pályára a franciák világbajnok védője NEMZETKÖZI FOCI
20:15 - Az atlétikai vb-rendezés nagy lépés a budapesti olimpia felé EGYÉB SPORTOK
19:51 - Női kézilabda Eb - Megvan az első elődöntős KÉZILABDA
19:10 - Jégkorong - három változás a magyar keretben JÉGKORONG
18:15 - Világbajnok kézilabdázót igazolt a Ferencváros KÉZILABDA
17:30 - Győri Audi ETO: jó hír érkezett a győri klasszisról KÉZILABDA
16:48 - Libertadores-kupa: Buenos Airesben balhé volt NEMZETKÖZI FOCI
15:28 - Kérdéses Kapás Boglárka szereplése a nyitónapon ÚSZÁS
15:18 - Férfi kézi: kijelölték a 28 fős magyar keretet a vb-re KÉZILABDA
14:40 - Kézi: a románok elleni győzelemmel sem biztos az Eb-elődöntő KÉZILABDA
13:45 - Robben elképzelhetőnek tartja a visszavonulását NEMZETKÖZI FOCI
12:30 - Lazio-Sampdoria: hihetetlen gólörömök a hosszabbításban - videó NEMZETKÖZI FOCI
11:50 - Cagliari-Roma: őrült véghajrá - videó NEMZETKÖZI FOCI
11:20 - Csodát tett a Miami, lehetetlen játékkal verte Tom Bradyéket AMERIKAI SPORTOK
11:05 - A FINA elfogadta a vízilabda szabálymódosításait VÍZILABDA
10:35 - Kim Rasmussen: Ezért vagyunk itt KOSÁRLABDA
09:37 - Rövidpályás úszó-vb - Hosszú már az első napon aranyérmes lehet ÚSZÁS
04:45 - Hétfői sportműsor: topbajnokságok, csúcsmeccs a kézi Eb-n EZT LÁTOD ÉLŐBEN

Élő eredmények